Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Mediyoga – Medicinsk yoga

Natalia Eng

Mediyoga är en svenskutvecklad medicinsk och terapeutisk yogaform som används i svensk hälso- och sjukvård.Det är en lugn och mjuk yogaform som knyter samman uråldriga holistiska redskap, kundaliniyoga, ayurveda och traditionell kinesisk medicin med den moderna skolmedicinen. I ett lugnt tempo lär du känna din kropp och dess signaler, minskar upplevelsen av stress och förbättrar din fysik.Många som går våra kurser glädjer sig över att de återfår sin rörlighet och balans, att smärta och oro viker för optimism och positiva känslor.

Inga förkunskaper i yoga behövs för att delta i kurserna. Du får tydliga instruktioner och behöver inte sitta på golvet utan kan sitta på en stol om det passar dig bättre. Vi har även upphöjda platser där du kan både sitta och ligga ner i fall du har svårt för att komma ner och upp från golvet.

Mediyoga är trots sin mjukhet och lugn ett mycket kraftfullt verktyg mot stress och andra obalanser i kroppen.  Det är en yogaform som passar alla och du väljer själv om du vill göra övningarna på yogamatta eller på stol. Övningarna anpassas efter individens förmåga och dagsform. Passen är tydligt stressreducerande och har testats i svensk forskning. Denna forskning har visat mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Alla kan ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Ett Mediyogapass innehåller alltid: långa djupa andetag som är den centrala delen, intoning, fysiska övningar, vila, meditation, uttoning.

• Vi mjukar upp kroppen utan krav på prestation.
• Vi lär oss att andas optimalt och stärker nervsystemet.
• Vi lär oss att känna igen kroppens signaler och förbättrar förmågan att slappna av och hantera stress och negativ påverkan både utifrån och inifrån.
• Vi erbjuder enkla och konkreta verktyg som hjälper dig se klarare på evenuella hälsoproblem som hör samman med exempelvis oro, smärta, rädsla, ilska eller irritation.
• Ditt liv pågår just nu och du kan förbättra din hälsa med egen kraft!

Forskning

Det finns en uppsjö av forskningsrapporter om yoga och dess effekter och särskilt Mediyoga har en stark koppling till forskningen.  Forskare på Karolinska Institutet säger till exempel att Mediyoga är det mest effektiva de sett för att komma till rätta med ospecificerad ryggsmärta. På Akademiska sjukhuset i Uppsala erbjuder man alla sina cancerpatienter Mediyoga i grupp och sedan 2010 används Mediyoga som reguljär rehab för olika kategorier av hjärtpatienter på ett växande antal sjukhus och vårdcentraler över hela landet.

Plats för rörelsehindrade
Hinder är inget hinder hos oss! Det går att komma fram till huset om du är rullstolsburen och vår lokal ligger på bottenplanet. Om du har svårt för att komma ner och upp från golvet så kan du använda någon av våra upphöjda platser. De har ungefär samma höjd som en stol och du kan både sitta och ligga här. Det går också utmärkt att sitta i rullstol och göra yoga.

Måndagar 17.30-18.45

Kursstart: 4 februari Avslutning 25 mars.
Tid:17.30-18.45. Åtta gånger.
Lärare:
Loredana Colque.
Kursavgift:
1500 kronor.
Kursavgift studerande: 1300 kronor. E-posta bild på studentID före kursstart.
Betalning:
Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2, i god tid innan kursen startar.
OBS! Om du vill gå båda kurserna så betalar du det rabatterade priset och anger att du vill gå båda.

ANMÄLAN »

Vi ber dig att noga läsa igenom vilka villkor som gäller innan du anmäler dig: Anmälningsvillkor » 

Om du har speciella hälsoproblem

Om du har en skada eller sjukdom bör du tala med den som behandlar dig innan du anmäler dig till kursen. En del tillstånd kan kräva att du tar det särskilt lugnt eller avstår från vissa övningar. Som deltagare tränar du på eget ansvar, efter din egen förmåga och dina egna behov och det är viktigt att du informerar läraren om du fått restriktioner eller har egna funderingar. Det allra viktigaste är att du lyssnar på din egen kropp! Ibland kan en eller två inledande privatlektioner vara det som behövs för att få en god start på ditt yogautövande. Du får träffa läraren och ni går igenom det som du kan behöva. Läs mer om denna möjlighet: Privatlektioner »

Om du gått kursen tidigare och vill delta när det passar dig

Det är alltid bra att följa en kurs eftersom den har ett genomtänkt upplägg. Men kanske har du redan gått kursen en eller flera gånger och vill ha friheten att välja tillfällen och kanske även testa på andra kurser som drop-in? Då finns möjligheten att köpa ett drop-in-kort: Priser & hur du bokar drop-in »

Träningskort för dig som vill delta oftare och när det passar dig

Med Yogamerakortet kan du träna så mycket du vill under innevarande säsong. Med Årskortet kan du träna två säsonger på raken. Du får rabatt om du har FAR-recept, är pensionär, studerande eller långtidssjukskriven på heltid. Läs mer » 

BOKA ENSTAKA LEKTIONER I PÅGÅENDE KURSER

Priser och villkor för drop-in:
Yogamerakort, övriga rabattkort och drop-in » 

  • Boka plats i vår Bokningskalender:
  • Boka tid

Hitta till oss och hitta en parkering » 

Praktisk info om att träna hos oss »

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE
logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

 

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »