Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Medicinsk kundaliniyoga

Natalia Eng

Medicinsk kundaliniyoga är mjuk kundaliniyoga med fokus på andning och avslappning. I ett lugnt tempo lär du känna din kropp och dess signaler, minskar upplevelsen av stress och förbättrar din fysik. Många som går våra kurser glädjer sig över att de återfår sin rörlighet och balans, att smärta och oro viker för optimism och positiva känslor.

Inga förkunskaper i yoga behövs för att delta i kurserna. Du får tydliga instruktioner och behöver inte sitta på golvet utan kan sitta på en stol om det passar dig bättre. Vi har även upphöjda platser där du kan både sitta och ligga ner i fall du har svårt för att komma ner och upp från golvet.

Vi gör lugna inkännande rörelser som kombineras med olika andningstekniker. Varje kurstillfälle innehåller kroppsövningar för ökad styrka och flexibilitet, andningsövningar för att balansera nervsystemet och djup avslappning för ökad närvaro i kropp och sinne.

I yogan arbetar kroppen, sinnet och själen tillsammans för helande och läkning.
• Vi mjukar upp kroppen utan krav på prestation.
• Vi lär oss att andas optimalt och stärker nervsystemet.
• Vi lär oss att känna igen kroppens signaler och förbättrar förmågan att slappna av och hantera stress och negativ påverkan både utifrån och inifrån.
• Vi erbjuder enkla och konkreta verktyg som hjälper dig se klarare på evenuella hälsoproblem som hör samman med exempelvis oro, smärta, rädsla, ilska eller irritation.
• Ditt liv pågår just nu och du kan förbättra din hälsa med egen kraft!

Plats för rörelsehindrade

Hinder är inget hinder hos oss! Det går att komma fram till huset om du är rullstolsburen och vår lokal ligger på bottenplanet. Om du har svårt för att komma ner och upp från golvet så kan du använda någon av våra upphöjda platser. De har ungefär samma höjd som en stol och du kan både sitta och ligga här. Det går också utmärkt att sitta i rullstol och göra yoga.

KURSER DAGTID OCH KVÄLLSTID

Kurserna som beskrivs nedan ingår i vårt ordinarie kursutbud och återkommer vår och höst. 

Måndagar 17.30-18.30

Vi gör yogapass som tagits fram av Institutet för Medicinsk Yoga och använts i olika forskningsprojekt. Du kan gå kursen om och om igen för att få stöd i din egen träning hemma. Det blir olika pass och du behöver inte ha gått Kurs 1 för att kunna delta i Kurs 2. En del av de pass och meditationer som vi gör finns både som filmklipp och som pdf:er som du får per e-post (ingår i kursavgiften) och på CD-skivor där du guidas av en inspelad röst. CD-skivorna kan du köpa hos oss.  

Yogaövningarna och meditationerna i våra kurser har visat sig ha dokumenterat god effekt i svenska forskningsprojekt, bl a på Karolinska Institutet och på Danderyds sjukhus, samt i rehabverksamhet på Astra-Zeneca och andra företag. Stressrelaterade problem, ryggproblem, astma, sömnproblem, hjärtproblem, högt blodtryck, oro, ångest, depression, migrän och många andra besvär minskade. 

Kurs 1: Start 5 februari 2018. Avslutning 26 mars.
Kurs 2: Start 9 april. Avslutning 4 juni (uppehåll 30 april, Valborg). Samma nivå som Kurs 1.
Tid:
Måndagar 17.30-18.30. Åtta gånger.
Lärare:
Elisabeth Magnusson.
Kursavgift:
1500 kronor.
Kursavgift studerande: 1300 kronor. E-posta bild på studentID före kursstart.
Betalning:
Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2. Kursavgiften ska vara betalad när kursen startar.
Kursmaterial ingår.
Läs våra
Anmälningsvillkor » 

ANMÄLAN »

Fredagar 14.00-15.30

Detta är en kurs i kundaliniyoga med med pass som är speciellt utvalda för att mjka upp kroppen och ge avslappning och återhämtning. För att bli mera avslappnade, närvarande och förbereda oss börjar vi varje kurstillfälle med att arbeta med andningen. Vi strävar sedan efter att vara närvarande under hela passet, vara uppmärksamma på vad vi skapar inom oss och på så vis utforska vårt inre på det kroppsliga, känslomässiga och mentala planet.


Kundaliniyoga ger avslappning och återhämtning. Kroppsmedvetenheten, styrkan och rörligheten ökar. Nervsystemet stärks vilket hjälper dig att hantera stress och yttre press. Körtelsystemet balanseras och blodcirkulationen förbättras. Mera självacceptans, självkärlek och förståelse av dina behov är också något som regelbundet yogautövande kan ge dig. Yoga kan hjälpa dig att leva medvetet och till fullo.

Läraren förklarar hur och varför yogateknikerna fungerar ur både det medicinska och neuropsykologiska samt yogiska perspektivet. Du behöver inte ha deltagit i den första kursen för att delta i den andra. Båda är fristående kurser.

Kurs 2: Start 13 april. Avslutning 1 juni. Uppehåll 27 april.

Tid: Fredagar 14.00-15.30. Sju gånger.
Lärare: Jenny Åhman.
Kursavgift: 1500 kronor.
Kursavgift studerande: 1300 kronor. E-posta bild på studentID före kursstart.
Rabatterat pris vid samtidig anmälan till två kurser:
2800 kronor, studerande 2500 kronor.
Betalning:
Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2. Kursavgiften ska vara betalad när kursen startar.
Läs våra
Anmälningsvillkor » 

Om du har speciella hälsoproblem

Om du har en skada eller sjukdom bör du tala med den som behandlar dig innan du anmäler dig till kursen. En del tillstånd kan kräva att du tar det särskilt lugnt eller avstår från vissa övningar. Som deltagare tränar du på eget ansvar, efter din egen förmåga och dina egna behov och det är viktigt att du informerar läraren om du fått restriktioner eller har egna funderingar. Det allra viktigaste är att du lyssnar på din egen kropp! Ibland kan en eller två inledande privatlektioner vara det som behövs för att få en god start på ditt yogautövande. Du får träffa läraren och ni går igenom det som du kan behöva. Läs mer om denna möjlighet: Privatlektioner »

Om du gått kursen tidigare och vill delta när det passar dig

Det är alltid bra att följa en kurs eftersom den har ett genomtänkt upplägg. Men kanske har du redan gått kursen en eller flera gånger och vill ha friheten att välja tillfällen och kanske även testa på andra kurser som drop-in? Då finns möjligheten att köpa ett drop-in-kort: Priser & hur du bokar drop-in »

Träningskort för dig som vill delta oftare och när det passar dig

Med Yogamerakortet kan du träna så mycket du vill under innevarande säsong. Med Årskortet kan du träna två säsonger på raken. 

BOKA ENSTAKA LEKTIONER I PÅGÅENDE KURSER

Priser och villkor för drop-in:
Yogamerakort, övriga rabattkort och drop-in » 

  • Boka plats i vår Bokningskalender:
  • Boka tid

Hitta till oss och hitta en parkering » 

Praktisk info om att träna hos oss »

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE
logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

 

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »