Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Kundaliniyoga vid depression

RehabYoga

”Happiness is your birthright. Live it!”

 Yogi Bhajan, Yogamästaren som tog kundalinliyogan till väst i slutet av 60-talet 

Enligt det yogiska perspektivet har vi alla rätt att vara friska, lyckliga och må bra. Det betyder inte ett liv utan kriser. Livet handlar i stället om att utvecklas genom att kastas mellan polariteteter och lära genom det. Denna kurs vill vara ett stöd på vägen.

Ingen undgår att drabbas av oro och rädsla, förvivlan och sorg. Kanske är du det just nu? Det kan vara så att du har förlorat någon av dina nära, har avslutat en relation, misslyckats på jobbet eller något annat som det knappast går att leva ett modernt liv utan att råka ut för några gånger i livet. Du kanske har kämpat länge för livet, gjort ditt bästa för att överleva och skapa en bra tillvaro och på vägen hamnat i en depression.

Det kan komma en punkt då det är lätt att ge upp, att få en känsla av hopplöshet, börja se allt i svart, fastna i oro eller bli likgiltig inför det mesta.

Det kan också vara så att du har en utåt sett välfungerande tillvaro – du har ett bra jobb, familj och vänner och annat som skänker dig en viss känsla av säkerhet och trygghet. Trots det känner du dig kanske nedstämd och olycklig. Det kan bero på att du har tryckt ner dina innersta behov och önskningar och därmed förlorat kontakten med din kärna, den du innerst inne är.

Kundaliniyogans lärdom och tekniker kan hjälpa dig att komma tillbaka till ditt glada, pigga jag, att uppleva trygghet, att börja tro på dina inre krafter och resurser, att vrida vinkeln från det negativa till det positiva och se på livet ur ett bredare perspektiv.

Kursens yogaterapeutiska program inkluderar bland annat följande:

• specifika andningsövningar, fysiska övningar, meditationer och andra tekniker som påverkar alla dimensioner av dig: ger avslappning till kroppen, förbättrar de inre organens arbete, stimulerar körtelsystemet, förstärker och utvecklar nervsystemets uthållighet, balanserar hjärnans funktioner, hjälper dig att återfå kontakten med din inre värld och bli medveten om vad du längtar efter och drömmer om.

• information om och skapande av hälsosamma vardagsvanor och rutiner.

• rekommendationer om nyttig kost.

• olika tips och råd om hur du kan göra yoga på egen hand.

Denna kurs kan vara ett viktigt steg i ditt liv då du börjar lära dig att ta tag i din livssituation, påverka din hälsa, börja bli snällare mot dig själv, ta initiativ till att leva mera medvetet och använda din fulla kapacitet.

Ta med block och penna om du vill föra anteckningar under kursen.

Varmt välkommen precis som du är!

Natalia / Jansevak Kaur

Max 9 deltagare i sluten grupp. 
Sekretess råder inom gruppen.

Inget startdatum har bestämts för denna kurs. Är du intresserad av att få veta när nästa kurs börjar? Gör en  intresseanmälan via kontaktformuläret »

 

Möjlighet att komplettera med yogaterapeutiska konsultationer

Om du är stressad, orolig, nedstämd, har ångest, befinner dig i en svår livssituation, har andra besvär och vill utforska det på djupare plan är du välkommen på yogaterapeutiska sessioner. Vi gör först en yogaterapeutisk undersökning, hittar orsaker till bekymren, tittar på det du upplever från det holistiska perspektivet och skapar ett individuellt program med yoga, meditation, hälsosamma vanor och kostrekommendationer. Kombination av det du lär dig i gruppen med individuellt anpassad yoga och tips kan ge bättre effekt och kraftfull transformation. Aktuella priser, se Privatlektioner »

Är du intresserad av privatlektioner? Boka tid/gör en förfrågan i kontaktformuläret »

Praktisk info om att träna hos oss »

Tips inför yogapasset »

Hitta till oss och hitta en parkering »  

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »