Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Kundaliniyoga och kvinnans menstruationscykel

Yoga för kvinnor

En yogaterapeutisk fördjupningskurs för alla intresserade kvinnor och tjejer! Yoga, meditation, undervisning och delning.

”Every Woman who frees herself and vibrates as a Woman with joy and passion for life changes the world”

Guru Rattana, Yogini, lärare i kundaliniyoga

Att kunna utforska, förstå, bli medveten om, acceptera och älska sin komplexa kvinnliga natur är en gåva som varje kvinna kan ge till sig själv.
 
I vissa gamla kulturer firades det stort när en flicka började menstruera för att det betydde att hon  uppnått förmågan att bli gravid och ge liv åt en ny människa. När flickor börjar menstruera nuförtiden handlar det mest om praktiska saker: vad händer med kroppen, vilka typer av bindor och tamponger som finns och olika metoder att undvika graviditet. Menstruation associeras med ofräschhet, obehag och värk. Kvinnor som har PMS kan anses som oberäkneliga och jobbiga för omgivningen.

Det pratas knappast om vad tjejer och kvinnor upplever känslomässigt i samband med menstruationen och hur deras identitet påverkas. Vilken kvinna ombeds att ta hand om sig och vara extra snäll mot sig själv under dessa dagar, med hänsyn till att det händer så mycket i kroppen? Många kvinnor känner att de förväntas trycka ner och stoppa undan sina känslor i stället för att tillåta, bearbeta och acceptera.

Under denna kurs ligger fokus på hur du kan relatera till din Menstruationscykel på djupare plan, lära dig mera om oregelbunden menstruation, olika PMS- och mensbesvär ur både det traditionella och yogiska perspektivet. Specifika yogatekniker, hälsosamma vanor och kost kan stödja dig som kvinna genom livet och ge dig möjlighet att vara medveten om och påverka hur du mår på det fysiska, fysiologiska, känslomässiga och mentala planet. Förutom menstruationscykeln utforskar vi även andra saker om kvinnans natur. Kursens program anpassas individuellt enligt deltagarnas behov, justeras utifrån vad varje grupp går igenom och därför kan ge en djupgående unik transformation.

Ta med block och penna om du vill föra anteckningar under kursen.

Innerligt välkommen!

Natalia/Jansevac Kaur, din lärare


Max 9 deltagare i sluten grupp. 
Sekretess råder inom gruppen.

Inget startdatum har bestämts för denna kurs. Är du intresserad av att få veta när nästa kurs börjar? Gör en  intresseanmälan via kontaktformuläret »

 

Möjlighet att komplettera med privatlektioner

Om du har menstruationsrubbningar, premenstruell spänning (PMS), mensvärk, har svårt för att bli gravid, går igenom klimakteriet, är stressad, deprimerad, har ångest, befinner dig i en svår livssituation eller vill utforska din kvinnlighet på djupare plan är du välkommen på privatlektioner. Vi gör först en yogaterapeutisk undersökning, hittar orsaker till besvären, tittar på din situation från det holistiska perspektivet och skapar ett individuellt program med yoga, meditation och kostrekommendationer. Kombination av det du lär dig i gruppen med individuellt anpassad yoga och tips kan ge bättre effekt och kraftfull transformation. Aktuella priser, se Privatlektioner »
Är du intresserad av privatlektioner? Boka tid/gör en förfrågan i kontaktformuläret »

Är du intresserad av att få veta när nästa kurs börjar? Gör en intresseanmälan via kontaktformuläret »

Praktisk info om att träna hos oss »

Hitta till oss och hitta en parkering » 

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

 

 

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »