Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Yinyoga med Layza  – kortkurs tre tisdagar

Yinyoga

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna.

Med hjälp av jordens dragningskraft och vår uppmärksamhet kommer vi, helt utan ansträngning, allt djupare in i ställningarna. Det är en härlig känsla när kroppen utan något som helst tvång bara ger efter!

När du i Yinyogan stannar en längre stund i positionen påverkar det musklerna att bli mjuka och den bindväv som omger dem att bli mer elastisk. Det kan kännas en del, både fysiskt och psykiskt, för vi lagrar många smärtsamma minnen i våra kroppar. När dessa minnen/spänningar släpper med hjälp av Yinyogan så upplever vi ofta en stark befrielse och avspänning.

Vi andas in i det vi förnimmer och hela yogapasset är meditativt och flödande. 

Vi avslutar passet med en enkel meditation.

Denna korta kurs är en bra introduktion inför de ordinarie kurserna som startar direkt efter och den passar precis lika bra för dig som gått tidigare kurser och längtar efter att komma igång med yogan efter julhelgerna.

Kom och upplev Yinyogan med mig!

Layza

Yinyoga

Kortkurs tre tisdagar i januari

Lärare: Layza Hällås Edanius.
Tid:
Tisdagar 17.30-19.00. Tre gånger; 9, 16 och 23 januari.
Kursstart: 9 januari.
Kursavgift:
600 kronor.
Betalning: Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2 i god tid före kursstart.
Läs våra Anmälningsvillkor » 

ANMÄLAN »

OBS! Begränsat antal platser! 

Vill du veta när nästa kortkurs börjar? Gör en intresseanmälan via kontaktformuläret »

Ordinarie kurser i yinyoga

När denna kurs är slut börjar Layzas ordinarie kurser i yinyoga:

Yinyoga med Gongavslappning tisdagar 15.30
Yinyoga tisdagar 17.30
Yinyoga med Gongavslappning  onsdagar 19.30

Läs mer och anmäl dig direkt! »

 

Layza:
-Vi har så mycket kraft inom oss och att lära sig att koppla av och njuta av livet är avgörande för att bibehålla en god hälsa. Yogan hjälper mig med det.
Läs om Layza

Förbokade drop-in-platser

Om det blir platser över så kan dessa bokas som drop-in. Det kostar då 225 kronor per tillfälle. Om du köper ett kort så blir det billigare.
Läs mer om våra drop-inkort och boka »

Praktisk info om att träna hos oss »

Hitta till oss och hitta en parkering » 

Mera om Yin-yoga

I Yinyoga fokuserar vi på yin-delarna i kroppen såsom skelett, fascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla ställningarna utförs oftast liggande eller sittande. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt mindfulness, dvs fullt medveten uppmärksam närvaro i din kropp och ditt sinne. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch).

Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyoga har visat sig ha goda effekter vid olika smärttillstånd såsom bland annat fibromyalgi, liksom vid hudproblem, matsmältningsproblem och hormonella störningar. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne. 

Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och  dynamisk yoga, t ex kundaliniyoga. 

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »