Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Mamma-bebis-yogaMamma-bebisyoga på Göteborgs Kundaliniyogacenter

En kurs för mammor och bebisar från 2 mån - ca 1,5 år. Att vara nybliven mamma är en transformerande resa utan slut. I samma ögonblick som du blev varse att du bar och skulle få möjligheten att föda ett barn till världen började din förvandling.

Miljoner kvinnor får varje dag den oskattbara gåvan att bli denna länk i livets kretslopp. Detta mirakel som vi bara tar för givet. Ur ett yogiskt perspektiv är mödraskapet den allra heligaste rollen en människa kan inneha.

Yogi Bhajan, yogamästaren som tog kundalinliyogan till väst i slutet av 60-talet sa så här:

"The purest thing in the world is the heart of the mother, the heart-chakra, the center of the mother. It can move God. It can move the Universe. It can cause an effect beyond limitation. The heart of the mother is the greatest power of Infinity ever given to any finite being." 

 
Det låter fint. Men att vara mamma i vårt moderna samhälle kan vara att slitas mellan det ljusaste och det mörkaste, det lättaste och det tyngsta. Är du en nybliven glad, stolt och lycklig mamma? En kvinna som aldrig har känt så mycket villkorslös kärlek förut? Kräver den nya lilla familjemedlemmen all tid och uppmärksamhet? Är det svårt att hinna med allt i vardagen? Är det ännu svårare att hitta tid för avslappning och återhämtning? Du är kanske trött på grund av sömnbrist och för att det är mycket att göra som du aldrig behövt tänka på förut i ditt liv? Du är kanske orolig över det stora ansvaret? Har du ibland skuldkänslor även om du gör ditt bästa?

Att vara gravid och ge liv till en ny människa och börja ta hand om sitt barn innebär enorma förändringar i kvinnans liv som kraftfullt påverkar hur hon fungerar fysiologiskt, känslomässigt, mentalt och hur hon börjar se på sig själv, andra och hela livet.

Efter graviditet och förlossning är det viktigt att stärka upp kroppen igen, ha stunder för återhämtning, avslappning och energipåfyllning. Ännu viktigare är det kanske att sakta komma till insikt om att inte bara barnet i sig utan allt som händer runt omkring, t.ex. amning, blöjbyten, bebisens gråt och alla olika känslor som uppstår, är delar av en helhet. Det är någonting som nu finns i varje stund av vardagen och i varje vrå av livet. 

Inom kundaliniyogan finns det mycket kunskaper om kvinnans natur och tekniker för kvinnans välmående och du kommer under kursen att få tillgång till enkla och effektiva verktyg som du kan använda varje dag. Regelbundet yogautövande kan hjälpa dig att bli mera stresstålig, kunna skapa och hålla inre balans oavsett vad som händer runt omkring och uppskatta livet så som det är.

Välkommen till vår exklusiva mysiga kurs där du och ditt barn (nyfödd - ca 1,5 år) duger precis som ni är. Inga förkunskaper i yoga behövs. Syskon till bebisen kan också delta. Yogan är mest för mammorna, barnen får vara med på sina villkor. Vi gör allt tillsammans och allt som händer i yogasalen är viktigt, givande och en naturlig del av din upplevelse och transformation. Det kan vara befriande att få veta hur andra kvinnor i samma livssituation känner sig och få stöd av varandra. Under kursen delar vi med oss av det vi känner att vi vill dela med varandra.

Natalia/Jansevak Kaur, din lärare

Kurser våren 2018

Kurs 1: Start 1 februari. Åtta torsdagar 10.30-12.00, dvs en timmes yoga plus 30 minuter prat och fika med yogite som vi bjuder på. Ta gärna med något att äta. Avslutning 22 mars. 
Kursavgift: 1800 kronor inkl kursmaterial.

Kurs 2: Start 5 april. Åtta torsdagar 10.30-12.00, dvs en timmes yoga plus 30 minuter prat och fika med yogite som vi bjuder på. Ta gärna med något att äta. Uppehåll 19 april och 10 maj. Avslutning 31 maj.
Kursavgift: 1800 kronor inkl kursmaterial.

Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Betalning: Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2.

OBS! Begränsat antal deltagare! 

För tidigt?

Vill du få en inbjudan till kurser som börjar längre fram?
Gör en intresseanmälan via kontaktformuläret »

Hitta till oss och hitta en parkering » 

Praktisk info om att träna hos oss »

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

 

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »