Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Familjeyoga

Familjeyoga

I familjeyogan yogar barn och vuxna tillsammans! Vi gör övningar för att mjuka upp oss, öva koncentration och andning, bli medvetna om vår kropp och hur den fungerar. Och för att ha kul tillsammans!

I yogan öppnas möjligheter för både barn och vuxna att hantera stress och hitta en inre lugn plats. Andningsövningar är en viktig del av yogan och här har alla mycket att lära av de små barnen, som har kvar sin naturliga andning med hela kroppen.  

Yogaövningarna är oftast i form av en saga eller berättelse och anpassas efter gruppen. Barn, mamma, pappa, morfar, farmor, syskon – alla är lika välkomna! En del övningar kan göras i par eller om ni är en hel liten grupp. Familjeyoga är ett bra sätt att få gemensamma upplevelser, som sedan kan fortsätta hemma, inne och ute.

Vår yoga är helt befriad från tävling och jämförelser. I vår yogasal duger alla precis som de är. Det behövs inga speciella kläder eller prylar. Vanliga mjuka kläder som man trivs i är perfekta för yoga. Det behövs inga skor eller accessoarer.  

Läraren är lyhörd för de olika behov och åldersspann som kan finnas. Men tänk på att barn under fyra år inte kan förväntas klara av att följa med i och göra rörelser till en sagoberättelse under mer än en kort stund. Vi har ett mysigt kök dit man kan gå undan om barnet behöver en paus.

Medföljande småsyskon som inte klarar av att vara på en egen yogamatta kan vara tillsammans med en vuxen på hens matta och barnet deltar gratis (upp till tre års ålder).

Mamma-bebisyoga är ett bra yogaalternativ för de allra minsta och syskon är välkomna även där! Läs mer »

Varje tillfälle är fristående. Senare tillfällen förutsätter inte att ni har varit med på de tidigare.

Familjeyoga

TIDER 

Söndag 28 januari kl 10.00-11.00

Söndag 18 februari kl 10.00-11.00
Lördag 3 mars kl 12.00-13.00.
Söndag 18 mars kl 10.00-11.00
Torsdag 5 april kl 10.00-11.30. Påsklovsspecial!
Lördag 19 maj kl 10.00-11.00.
Lördag 9 juni kl 10.00-11.00.

Lärare: Helene Jaktling, diplomerad barnyogaledare och mindfulnessinstruktör.
Avgift Familjeyoga/tillfälle:
200 kronor för en vuxen och ett barn. Extra familjemedlem: 50 kr. Extra barn under tre år gratis.
Påsklovsspecial: 250 kronor för en vuxen och ett barn. Extra familjemedlem: 50 kr. Extra barn under tre år gratis.

Boka drop-in-plats i vår bokningskalender:

Boka tid

OBS! Skriv hur många barn och vuxna som kommer!

Betalning: Betala till vårt pg 74 35 83-2 eller med swish, till nr 123 033 96 71, i god tid i förväg för att undvika köbildning i entrén när alla ska betala eller visa att de betalat. Vid sen bokning kan du betala vid ankomst, kontant, med kort eller swish.

Hitta till oss och hitta en parkering » 

Vill du veta när det blir fler tillfällen med Familjeyoga?
Skriv till oss via kontaktformuläret » 

Familjeyoga

 

Familjeyoga

 

Familjeyoga

NYHET! Kurs för hela familjen!

Premiär för familjeyogakurs i höst!
Familjeyoga är ett fantastiskt sätt att skapa balans i familjen och att stärka både familjen och individen. Efter varje kurstillfälle får ni med er ett kompendium med övningarna. Så ni får gemensamma upplevelser och verktyg som gör att ni kan fortsätta yoga hemma tillsammans.

Nu startar vi en yogakurs där ni som familj får möjlighet att mötas på ett lekfullt sätt, utan tvång och måsten. På kursen varvar vi fantasifulla yogasagor och lekar med lugnare och mer meditativa andnings- och mindfulnessövningar. Genom att blanda lek och lugn balanserar vi känslor samtidigt som vi tränar kroppen och aktiverar våra olika sinnen.

Här ges det tid att både ha roligt, busa och skratta och att landa för att komma ner i varv, hitta mental närvaro och in i kroppens lugn- och-ro-system. För både stora och små har behov att både ha roligt och att landa och hitta lugn – så varför inte göra det tillsammans?

Inga förkunskaper behövs. Allt material finns hos oss. Löst sittande mjuka kläder är det enda som behövs. Vi yogar barfota.

Lärare: Helene Jaktling, diplomerad barnyogaledare och mindfulnessinstruktör.
Kursstart:
21 oktober. Åtta gånger.
Tid: Lördagar kl 12.00-13.00. Uppehåll 4 november.
Kursavgift: 1800 kronor per vuxen med 1-2 barn. Extra vuxen: 1000 kr. Extra barn: 800 kr.
Kursmaterial ingår.
Betalning: Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2. Kursavgiften ska vara betalad när kursen startar.

ANMÄLAN »

OBS! Begränsat antal platser.
Läs våra:
Anmälningsvillkor »

 

Kurs för barn ca 7-11 år

Vår nya kurs i barnyoga vill vara en lugn oas där barnen får logga ut en stund och tanka tillit och ny energi. Kursen ger barnen egna verktyg för att slappna av, fokusera och lita på sig själva.

Även barn behöver få komma ner i varv och koncentrera sig på att vara närvarande i sig själva, utan att bli betraktade och bedömda. Deras vardag är inte mindre stressfylld än vuxnas så varför skulle de inte få tillgång till samma verktyg som vi vuxna har nytta av för att hantera stress och press?

Under barnyogakursen får barnen lära sig att använda sin egen andning för att hitta både inre lugn och ny kraft. Det blir även enklare meditations- och mindfulnessövningar. Styrka, koncentration, smidighet, fokus och balans tränas i yogaövningar där barnen får röra på kroppen. Emellanåt kan det bli lite svettigt.

Grundinställningen är en yoga där självkänsla och kroppskännedom byggs upp genom lek. Här finns inga prestationskrav och läraren går inte runt och korrigerar barnen utan uppmuntrar var och en att göra övningen på det sätt som känns bra och att acceptera sig själv precis som han eller hon är i just denna stund.

Vi avslutar varje gång med avslappning, vila och meditation till lugn musik och levande ljus.

Inga förkunskaper behövs. Angivna åldrar för deltagande är ungefärliga. Det viktigaste är att ditt barn har en egen önskan om att vara med på kursen.

Allt material finns hos oss. Löst sittande mjuka kläder är det enda som behövs. Vi yogar barfota. 

Lärare: Helene Jaktling, diplomerad barnyogaledare och mindfulnessinstruktör.
Kursstart:
10 september. Fyra gånger.
Tid: Söndagar 10.00-11.00
Kursavgift: 950 kronor. Kursmaterial ingår.
Betalning: Till vårt plusgirokonto 74 35 85 - 2. Kursavgiften ska vara betalad när kursen startar.

ANMÄLAN »

OBS! Begränsat antal platser.
Läs våra:
Villkor för anmälan och avanmälan »

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

 

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »