Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Gong Yoga Nidra för total avslappning

Yoga Nidra

Yoga Nidra kallas  The Yoga of conscious sleep. Yoga Nidra är en underbar möjlighet att få djup avslappning, återhämta sig fysiskt, känslomässigt och mentalt. Du får uppleva flera dimensioner av total avslappning. Inga förkunskaper behövs för att delta.

Du ligger du ner på mattan och går igenom följande steg: 

Body awareness – en medveten genomgång av kroppens alla delar som gör dig medveten om din kropp och gör att du kan slappna av i varje del av kroppen.

Breath awareness – genom medveten andning fortsätter du mot en allt djupare avslappning samtidigt som du tillför prana, livskraft, till alla dina celler.

Sensation awareness - här får du möjlighet att uppleva, bearbeta och balansera det som finns inom dig på det känslomässiga planet.

Guidad meditation – med hjälp av guidad visualisering gör du en resa i ditt undermedvetna.

Gongavslappning – avslappning i gongens vibrationer. Allt du har arbetat med under Yoga Nidra integreras i kroppen, sinnet och medvetandet.

Du får ligga på en varm och mjuk matta av merinoull och får en filt att ha över dig. Det enda du behöver ta med är mjuka kläder för ombyte, extra värmande plagg om du har lätt för att bli frusen och eventuellt en vattenflaska. Allt annat finns hos oss. Yogite serveras för den som vill stanna kvar en stund efteråt. 

Tider hösten 2018
Fredag 5 oktober kl. 17.30-19.30 Releive, Relax & Recharge. Kursnr 958.
Fredag 30 november kl. 17.30-19.30 Journey through the chakras. Kursnr 959.
Lärare:
Natalia Eng,
internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Avgift:
250 kronor. Betala till vårt pg 74 35 83-2, i god tid i förväg för att undvika köbildning i entrén när alla ska betala eller visa att de betalat. OBS! Ange kursnr, se datumen ovan!

ANMÄLAN »

Observera att anmälan är bindande. Antalet platser är begränsat.
Läs våra Anmälningsvillkor »

Vad är Yoga Nidra?
Yoga Nidra

Yoga Nidra betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. Det är lätt att falla i sömn under Yoga Nidra, som på så sätt kan användas som hjälpmedel för att kunna somna och få en god kvalitet på sömnen genom att alla spänningar släppt sitt grepp. Syftet med Yoga Nidra är dock att stanna kvar i och medvetet uppleva detta totalt avslappnade tillstånd.

”Most people sleep without resolving their tensions. Yoga Nidra means sleep after throwing off the burdens. It is of a blissful, higher quality altogether”.

Swami Satyananda

Forskning visar att Yoga Nidra sänker stressnivåer

Det avslappnade tillstånd som upplevs under Yoga Nidra förekommer mellan vårt dagliga/aktiva tillstånd och det sovande tillståndet och har fått den vetenskapliga beteckningen alfa-tillstånd. Beteckningen syftar till att hjärnvågornas frekvens i detta tillstånd befinner sig inom intervallet för alfavågor, 8 – 12 Hz. Studier har visat att utövande av Yoga Nidra höjer dopaminhalten i kroppen. Dopamin är en signalsubstans som bland annat styr hjärnans belöningssystem. Forskning visar även att personer som regelbundet tränar Yoga Nidra har en lägre stressnivå. Denna reducering i stressnivå beror på minskad aktivitet i det sympatiska nervsystemet.

Praktisk info om att träna hos oss »

Hitta till oss och hitta en parkering »   

Är du intresserad av att få veta när det blir fler tillfällen?
Gör en  intresseanmälan via kontaktformuläret »

Vill du ha regelbunden information och inbjudningar till kurser och event?
Anmäl dig till vårt
Nyhetsbrev »

Bli medlem i vår facebookgrupp »

Gilla vår Facebooksida!

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE
logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »