Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Kundaliniyoga vid stress och utbrändhet 

RehabYoga

Den här kursen är för dig som vet med dig att du behöver ta tag i din livssituation för att komma tillbaka till ditt vanliga friska, pigga, glada jag.

För att må bra behöver vi ha en känsla av sammanhang. Det betyder att vi behöver känna att tillvaron är begriplig, hanterlig och meningsfull. Alla dessa tre är viktiga för hälsan. Tänk efter hur du har det. Om du inte mår bra så kanske någon av dessa delar fattas. I jobbet eller i dina nära relationer eller både ock.

Vid något tillfälle i livet kan man känna sig obegripligt förvirrad och tappa perspektivet, bli tunnelseende, få omotiverad hjärtklappning, svårt att andas eller att sitta still fem minuter i sträck, bli misstänksam, ja kanske rentav smått paranoid, få gråtattacker eller vredesutbrott vid olämpliga tidpunkter, myrkrypningar i benen när man ska sova, glömma saker, tappa saker, vakna mitt i natten med ångest och inte kunna somna om, tappa aptiten eller drabbas av ett omättligt behov av skräpmat. Eller alkohol, cigaretter eller andra droger. Man kan känna det som att en katastof är på väg att hända utan att riktigt fatta hur eller varför. Detta är fullt normala reaktioner när man blivit utsatt för stress och press under lång tid.

Kundaliniyoga hjälper kroppen, sinnet och själen att återfå kontakten med varandra. Alla dessa tre hänger ihop och stöttar varandra i det läkande, helande arbetet. Vi kommer att arbeta mycket med andningen för att minska stressnivån och stärka nervsystemet. Här är kundaliniyogan helt suverän som enkel och biverkningsfri självhjälpsmetod. 

Du får träna på att uppleva och förstå kroppens signaler. Kroppen har mycket att berätta och den ljuger inte. När du tar dig tid att lyssna inåt förbättras din förmåga att slappna av och därmed att hantera din livssituation. En tydlig effekt är ofta att sömnen förbättras efter en tid med kundaliniyoga.

HÖSTENS KURS 2018

Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Kursstart: 10 september. Måndagar 16.45-18.30. Avslutning 26 november.
Kursavgift: 2950 kronor. 12 tillfällen. Kursmaterial ingår.
Betalning:
Till plusgirokonto 74 35 85 -2. Kursavgiften ska vara betalad när kursen startar. Ange i din anmälan om du vill dela upp betalningen och få två fakturor att betala med en månads mellanrum.
Fakturaavgift tillkommer med 50 kronor per faktura. Vi ber dig att noga läsa igenom vilka villkor som gäller innan du anmäler dig: Anmälningsvillkor »

FULLTECKNAT!

Sluten grupp med begränsat antal deltagare. 
Sekretess råder inom gruppen.

Är du intresserad av att få veta när nästa kurs erbjuds?
Gör en  intresseanmälan via kontaktformuläret »  

Komplettera med privatlektioner och rådgivning 

Om du vill diskutera din situation på djupet, få en yogisk undersökning och individuella råd kring stress, ångest, depression, värk i kroppen eller något annat, kan du boka privata tillfällen med läraren. Det finns även möjlighet att få individuell arbetsterapeutisk rådgivning. Kartläggning av din vardag kan ge dig insikt om dina vanor och rutiner så att du kan skapa en fungerande struktur på dagen och uppnå balans mellan aktivitet och vila. Läraren i Yoga mot stress och utbrändhet är även legitimerad arbetsterapeut. Kombination av det du lär dig i gruppen med individuellt anpassad yoga och tips kan ge ännu bättre effekt. Läs mer under Privatlektioner »

Är du intresserad enbart av privatlektioner? Läs mer under Privatlektioner »
Eller gör en förfrågan direkt via kontaktformuläret »

Hjärtträning

Utanför kursen erbjuds du att få träna på att ditt hjärta och din andning uppnår en hälsosam samstämmighet med hjälp av Heathmaths självhjälpsprogram EmWave. Träningen i Emwave bokas separat. Är du intresserad av att träna med EwWave? Skriv till oss i kontaktformuläret »

Läs mer om Emwave på Heartmaths hemsida.

Astra Zenecas kursutvärderingar

Kursen skapades från början för anställda på Astra Zeneca i Mölndal, som var sjukskrivna eller på väg att bli det  på grund av stress. Utvärderingar efter kurserna visade att alla mådde bättre, besvären hade minskat och arbetsförmågan ökat. Flera hade kunnat lämna eller minska sin sjukskrivning efter några kursveckor. Läs nedan vad några tyckte om kursen.

Svar på frågan vad kursen tillfört anställda som deltagit:

– Bättre sömn! Bra avslappningsrekommendationer.
– Mindre stress. Kan andas bättre.
– Blivit mer medveten om när jag stressar och kan tack vare det ta yogan till hjälp för att varva ned.
– Mer uppmärksamhet på spänningar i kroppen och metoder att lösa dessa.
– Kan hantera tankarna mitt i natten mycket bättre.
– Känner att jag har lättare för att slappna av. Det är enklare att komma ner i varv.
– Vissa dagar har jag bara lite ont - fantastiskt! Kursen har gett mig ett verktyg att varva ner, att öppna blicken.
– Hjälpt mig att få distans till jobbet.
– Verktyg att slappna av och somna om/möta stressiga situationer. Vikten av djupandning.
– Lärt mig att slappna av mer. Lärt mig bra andningsövningar.
– Främst att jag har fått verktyg att jobba med och jag tror att jag kommer att må bättre när jag hållit på lite längre.
– Inte sjuk längre. Hade 3 antibiotikakurer + ett flertal förkylningsomgångar innan kursen.
– Tekniker att slappna av och hantera min stress och att gå ner i varv så att det går lättare att somna.
– Kursen har tillfört mig en känsla av närvaro, som jag inser att jag inte känt på länge. Jag känner ett lugn och en harmoni i vardagen och märker att jag antagit ett mer positivt och konstruktivt förhållningssätt.
– Min egen stund i veckan då jag reflekterar, blir mer effektiv och prioriterar bättre.

 

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »