Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Elisabeth Magnusson/Ardas Kaur

Elisabeth Magnusson Elisabeth Magnusson hade en idé om ett eget yogacenter och startade Göteborgs Kundaliniyogacenter 2010. Verksamheten växte snabbt och blomstrar tack vare de fantastiskt duktiga lärare som arbetar tillsammans med henne på centret. Och alla underbara deltagare!

Elisabeth har undervisat kundaliniyoga sedan 2004 och leder vår fördjupning i kundaliniyoga och meditation på tisdagar 19.15 och våra kurser i medicinsk kundaliniyoga torsdagar 17.15, Kundaliniyoga torsdagar 19.00 samt ibland Kundaliniyoga lördagar 9.30, prova-på-lektioner och kortkurser. Hon ger även privatlektioner för den som önskar ett eget träningsprogram anpassat efter de egna behoven och lägger upp och leder kurser på arbetsplatser, Yoga som Friskvård.

En ettårig Kundaliniyogalärarbildning pågår under 2018 och det är en utbildning i den atmosfär av glädje, humor, nyfikenhet, tillåtande och öppenhet inför olika tankar, idéer och känslor som alltid får lov att finnas innanför väggarna på Elisabeths yogacenter. Här ska alla känna sig välkomna precis som de är.

I februari 2019 arrangerar hon en yoga- och ayurvedaresa till Kerala i södra Indien.

Elisabeth har varit journalist i mer än 40 år och gick den första tvååriga lärarutbildningen i Göteborg 2002 - 2004 för sin egen utveckling, men fick så småningom mindre och mindre tid för journalistiken. Hon är certifierad av KRI (Kundalini Reserarch Institute). Hennes spirituella namn är Ardas Kaur. Sedan dess har hon gått påbyggnadskurser i kundaliniyoga för gravida och kundaliniyoga för barn (Childplay Yoga) och medicinsk yoga mot stress och utbrändhet. Hon håller på med Nivå II i den internationella lärarutbildningen (KRI) samt utbildning inom den yogiska healingtekniken Sat Nam Rasayan.

Elisabeth är även diplomerad instruktör i Breathwalk® och leder grupper i denna gående kundaliniyoga i Slottsskogen och på många andra platser.
Företag och arbetsgrupper inom det offentliga kan beställa Breathwalk.

Elisabeth hade under några år kundaliniyoga med personalen på Astra Zeneca och Astra Tech i Mölnal, som en del i företagens friskvårdssatsning för sina anställda. På Astra Zeneca har hon i samarbete med företagshälsovården även haft framgångsrika rehabiliteringskurser för anställda med stressproblematik. Den första kursen år 2008 lades upp i samarbete med Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, IMY.

Våren 2010 hade hon den första kursen Yoga för hjärtat, ett program som visat sig verksamt för hjärtpatienter på Danderyds sjukhus i Stockholm. Även denna kurs lades upp i samråd med Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, IMY.

Elisabeth har skrivit två böcker om kundaliniyoga, Inspiration till Kundaliniyoga och, tillsammans med Anne-Christine Smith, Här och nu- medveten närvaro genom kundaliniyoga och giraffspråket, som båda finns att beställa från vår Yogabutik. 

Elisabeth är också den som sköter om den här webbplatsen.

Bilderna i galleriet nedan är från avslutningen på yogalärarutbildningen i juni 2004.

Bilder från avslutningen i lärarutbildningen 2002-2004 »

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »