Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Vanliga frågor

Hur vet jag att centrets yogaformer passar mig?

Det bästa sättet att ta reda på den saken är att pröva! Din egen erfarenhet är det enda som betyder något. Om du vill förbereda dig lite så kan du läsa på. Här finns våra faktasidor om kundaliniyoga »

Kan yoga vara farligt? Handlar det om religion?

“What is God? In reality it is your own positive self, your higher Self, your universal Self, the Self which knows no defeat, the Self which can rise again and again and again like a wave in the ocean.”
“Love and God and God and love are nothing but a projection of your own self. Those who can love can be God. Those who are God can love.”

“Elevate. Each day, live to elevate yourself, each day elevate one person. Make elevation your religion and you shall reach infinity. ”

Yogi Bhajan, mästare i kundaliniyoga

Vad är det för skillnad mellan kundaliniyoga och medicinsk yoga?

Medicinsk yoga härstammar från kundaliniyogan men är mindre fysiskt krävande och lägger stor vikt på andning och avslappning. Medicinsk yoga är kompletta eller modifierade kundaliniyogapass som använts i sjukvården där man studerat de medicinska effekterna hos patienter med olika sjukdomar eller besvär. Många olika forskningsprojekt pågår på flera sjukhus i landet. Du kan läsa mer om dessa här.

Yinyoga – vad är det?

Yinyoga kan vara en bra yogaform att börja med om du är mycket stel och orörlig. Yinyoga är också ett utmärkt komplement för dig som gillar kundaliniyoga eller Medicinsk Yoga. I Yinyogan stannar vi en längre stund i positionerna vilket påverkar musklerna att bli mjuka och den bindväv som omger dem att bli mer elastisk. Läs mer om våra kurser i Yinyoga »

Varför har ni inte senioryoga?

Helt enkelt för att vår yoga är för alla åldrar! Varje övning görs på det sätt som passar just dig och din kropp och dagsform. Vår yoga är lika mycket för hjärnan och det mentala sinnet som för kroppen. Det är nyttigt och välgörande oavsett vilken fas i livet som man befinner sig i. Om du har ett speciellt hälsoproblem så kan du välja att börja med en enskild lektion eller två. Läs mer om det här »

Vilka förkunskaper behöver jag ha när jag anmäler mig till en kurs?

Oftast behövs inga speciella förkunskaper. De flesta kurserna passar både nybörjare och dem som gått tidigare men en del kurser riktar sig företrädesvis till någon särskild målgrupp. Läs varje kursbeskrivning för att bilda dig en uppfattning om vilken som passar dig bäst. Läs om våra kurser »

Finns det introduktionstillfällen för mig som är nybörjare?

Inför kursstarterna erbjuder vi oftast en workshop där vi går vi igenom yogapassets grundläggande struktur och de vanligaste teknikerna och du får gott om tid att ta upp dina frågor och funderingar.
Läs mer »

Inför varje ny säsong erbjuder vi dessutom oftast ett par kortare kurser för nybörjare. Se aktuellt kursprogram under Kurser.
Förutom detta har vi då och då prova-på-tillfällen för att du ska kunna uppleva och jämföra våra olika yogaformer. Läs mer »
Ett utmärkt sätt att få en bra start på en regelbunden träning är att ta en eller två privatlektioner. Då går du och läraren tillsammans igenom vad du behöver inrikta dig på och du får ett eget träningsprogram som du kan använda hemma. Läs mer »

Hur kan jag som har oregelbundna tider träna hos er?

I samband med kursstarterna höst och vår har du möjlighet att köpa ett Specialkort. Kortet kostar lika mycket som en kurs men får användas under två kurser på raken. Beskriv din situation och beställ ditt kort via vårt Kontaktformulär » 

Finns det plats för rörelsehindrade?

Hinder är inget hinder hos oss! Det går att komma fram till huset om du är rullstolsburen och vår lokal ligger på bottenplanet. Om du har svårt för att komma ner och upp från golvet så kan du använda någon av våra upphöjda platser. De har ungefär samma höjd som en stol och du kan både sitta och ligga här. Det går också utmärkt att sitta i rullstol eller på en vanlig stol och göra yoga hos oss.

Hur anmäler jag mig?

Använd anmälningsformuläret som du kommer till när du klickar på Anmälningsformulär »
När du gör din anmälan ingår du ett bindande avtal med oss. Vi reserverar en plats för dig och du förbinder dig att betala för den. Ta del av villkoren innan du gör din anmälan. Läs mer »

Hur betalar jag för min kurs?

Betala din kursavgift till vårt plusgirokonto, 74 35 85 - 2 i god tid innan din kurs startar. Du kan även betala med Friskvårdskuponger eller Actiway/Friskvårdscheckar i god tid före kursstart. Ange i så fall det i din kursanmälan. Om du har godtagbara skäl för att få dela upp din betalning så kan du få två fakturor med en månads mellanrum. Fakturaavgift tillkommer. Gör en förfrågan i god tid före kursstart via vårt Kontaktformulär »

Fysisk aktivitet på recept, FaR, hur kan jag använda det?

Fysisk aktivitet på recept. FaR, ger 200 kronor i rabatt på ordinarie kursavgift på en av våra dagkurser i Kundaliniyoga eller Medicinsk Yoga. Receptet ska ha ett giltighetsdatum som sträcker sig minst så långt som kursen varar och får användas till en kursavgift per recept och säsong. Receptet ska visas i god tid före kursstart. Maila gärna ett foto på receptet till info@kundaliniyoga.se.
FaR står för Fysisk aktivitet på recept och ingår i FYSS som är en vetenskaplig dokumentation som visar att motion både förebygger sjukdomar och fungerar som behandling för en mängd sjukdomstillstånd. Vi som erbjuder träningen får inte några bidrag utan bjuder på rabatten för att vi håller med din läkare om att yoga kan vara bra för din hälsa.

FAR-recept, pensionär, studerande eller sjukskriven – får jag rabatt?

Säsongskortet, Yogamerakort Rabatt, får köpas av dig som har FAR-recept, är pensionär, studerande eller långtidssjukskriven, i samtliga fall på heltid. Kortet gäller i alla bokningsbara ordinarie lektioner i Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga dagtid och kvällstid under en hel säsongs ordinarie 16 kursveckor, vår eller höst. Läs mer och Beställ ett Yogamerakort

Vilken sorts kläder tränar man i?

Löst sittande mjuka kläder som du trivs med och kan röra dig i och en vattenflaska med lock är allt du behöver ta med dig. Vi tränar barfota så skor behövs inte.

Kan jag köpa yogakläder hos er?

Sportbutikerna och klädaffärerna har inte alltid de sköna kläder som man vill yoga i och därför har vi ett litet sortiment av enkla yogakläder i ekologiska material. Du kan se en del av dem i Vår Yogabutik »

Ska jag ta med en egen yogamatta?

Yogamatta och filt finns redo för dig i salen. De ingår i kursavgiften. Du får träna på en tjock, mjuk och skön yogamatta i merinoull. Om du inte tål ull så ta med en egen yogamatta. Det finns även möjlighet att sitta på en stol, puff eller meditationspall eller använda någon av våra upphöjda platser.

Kan jag få tillbaka mina pengar om kursen inte var vad jag tänkt mig?

Om du efter första kurstillfället kommer fram till att den kurs som du påbörjat inte motsvarar dina behov eller förväntningar så behöver du endast betala för den gången samt en administrativ kostnad och resten av kursavgiften återbetalas till dig. Annars kan du få byta till en annan kurs som passar dig om det finns en ledig plats. Läs mer »

Vad händer om en kurs ställs in?

Det är ovanligt att en kurs ställs in på grund av för få deltagare men det kan inträffa och de som anmält sig får då ett meddelande om det via e-post och kursavgiften återbetald i sin helhet. Som regel behövs minst fem eller sex deltagare för att en kurs ska kunna starta.

Finns det träningskort som berättigar mig att träna flera gånger i veckan?

Med Yogamerakortet kan du träna så mycket du vill under innevarande säsong. Årskortet gäller två säsonger på raken. Båda dessa kort gäller i alla våra ordinarie kurser i kundaliniyoga och medicinsk yoga. I årskortet ingår även yinyoga. Aktuell info & pris »

Hur köper jag kortet?

Beställ och betala kortet nu och få det vid första träningstillfället. Betala till pg 74 35 85-2. Kom ihåg att ange namn och adress! Beställ kortet här » 

Kan jag komma på drop-in?

Drop-in gäller i mån av plats och bokas i vår bokningskalender. Läs om villkor, priser och rabattkort för Drop-in »

Hur betalar man när man handlar hos er?

Hos oss kan du handla med kort, kontant eller swish nr 123 033 96 71.

Kan jag få privatlektioner om jag inte vill träna i grupp?

Du kan boka egna lektioner i kundaliniyoga, medicinsk yoga och gravidyoga, där du får personligt stöd och vägledning och ett eget träningsprogram. Läs mer »

Hur hittar jag till er och var kan jag parkera?

Så här hittar du till oss! »   

Har ni någon Facebooksida?

Jajemän – välkommen in! »

Du kan även ansöka om att bli medlem i vår facebookgrupp »

Har du en helt annan fråga?

Använd vårt Kontaktformulär »

Telefon

Telefonsvararen meddelar aktuella tider då vi kan svara. Telefon 031-713 00 99. 

Kurser.se

Vi samarbetar med kurser.se där du också hittar våra yogakurser och kan lämna en recension.

VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »