Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Göteborgs Kundaliniyogacenter 

KURSER I KUNDALINIYOGA, MEDICINSK YOGA OCH YINYOGA

Vår yoga är inte träning i vanlig bemärkelse, det är inte gymnastik eller prestation. Det är något du gör för din hälsa, ditt välbefinnande och din utveckling som människa. Du förfinar ditt medvetande och blir trygg och stark inuti dig själv. Mer kan vi inte säga.
Du måste prova själv.

Hos oss får man börja redan i mammas mage och kan sedan fortsätta hela livet utan avbrott. Kurser, drop-in, specialklasser, workshops och utbildningar. Vi har yoga för alla åldrar! Kundaliniyoga, medicinsk yoga, yinyoga, gravidyoga, mamma-bebis-yoga, familjeyoga och privatlektioner.

Göteborgs Kundaliniyogacenter

Internationella fredsdagen 22 september

Denna kväll samlas vi för att skapa fred i våra själar. Vi sjunger specifika kraftfulla kundaliniyogamantran som går djupt in i hjärtat, ger oss lugn och ro och transformerar våra rädslor till en känsla av trygghet, ilska till handlingskraft, sorg till kärlek. Gongavslappning förstärker och fördjupar allt du upplevt och arbetat med inom dig.

Tid: fredag 22 september 18.00-20.00.
Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut. 
Avgift: 150 kronor. Alla insamlade pengar går till Läkare utan gränser. Läs mer »

Kundaliniyogaklass

Aquarian Sadhana – söndag 24 september 06.00

Aquarian Sadhana består av ett yogapass som följs av en timmes mantrameditationer. Det är något alldeles speciellt att arbeta med sig själv på det här viset i en grupp tidigt på morgonen.
Tid: Söndag 24 september kl 06.00-ca 08.45. Natalia Eng/Jansevac Kaur leder. Läs mer »

Kundaliniyoga LevelOne

Utbilda dig till kundaliniyogalärare hos oss!

Vill du lära dig allt om kundaliniyoga och djupdyka i dig själv? Bästa sättet är att bli lärare! I januari 2018 startar en unik yogalärarutbildning hos oss med några av de bästa lärarna.

Den kan komma att betyda mycket för din egen utveckling samtidigt som den ger dig möjlighet att undervisa var som helst i världen. Kundaliniyoga är en världsomspännande yogaform som utövas på samma sätt överallt. Filosofin och verktygen har varit desamma i tusentals år och deras betydelse är nu större än någonsin. Behoven av det som kundalinyoga ger ökar i hela västvärlden.

Läs om utbildningen och ansök »

 

Medicinsk Yoga

Diplomerad instruktör i Medicinsk Yoga – ingår i utbildningen

Denna kurs ges av Ulrika Berglind och legitimerade läkaren Ina Anveden Berglind. Kursen krävs inte för att bli certifierad av KRI men du har stor nytta av dessa specialkunskaper i rollen som yogalärare.
I mån av plats kommer denna kurs att erbjudas även andra kundaliniyogalärare, då för 7500 kr inkl moms.

Läs om utbildningen och ansök »

HÖSTENS KURSER – ANMÄL DIG NU!

Försäkra dig om att få plats på höstens kurser genom att anmäla dig i god tid. Flera av första kursomgångens kurser blev fulltecknade men redan nu kan du anmäla dig till andra kursomgången. Varmt välkommen! 

Medicinsk Yoga för alla – måndagar 17.30-18.30

Vi mjukar upp kroppen lär oss att använda andningen för att slappna av. Du får gärna sitta på en stol eller en av våra upphöjda platser där du kan både sitta och ligga ner.
Start 30 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga för nybörjare – måndagar 19.00-20.30

En kurs för dig som aldrig provat yoga förut. Eller som gått i en yogaform som du upplevt som svår och kravfylld. Kursen passar alla som vill mjuka upp kroppen i sin egen takt och ha det mysigt på mattan.
Start 30 oktober. Läs mer »

NY KURS! Yinyoga med gongvila – tisdagar 15.15-16.30

Yinyoga är en yogaform där stillhet och minsta möjliga ansträngning råder. Du stannar i varje ställning under några minuter och praktiserar samtidigt mindfulness, dvs fullt medveten uppmärksam närvaro i din kropp och ditt sinne. Passar alla. Inga förkunskaper behövs.
Start 24 oktober. Läs mer »

Yinyoga – tisdagar 17.30-18.45

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Start 24 oktober.
Läs mer »

Kundaliniyoga fördjupning – tisdagar 19.15-20.45

Höstens tema är Konsten att leva med ett öppet hjärta. Vi kommer att arbeta med Yogi Bhajans verktyg i form av yogapass och mantran speciellt för ett helt och öppet hjärta. Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyogans tekniker och vokabulär.
Start 31 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga med gongavslappning – onsdagar 17.30-19.00

Att göra yoga är att ge sig själv tid att jobba både med kroppen och sinnet. Vi strävar efter balans och harmoni. Den långa vilans gongspel skapar ett meditativt tillstånd och ger djup avslappning.
Start 25 oktober.  Läs mer »

Yinyoga med gongavslappning – onsdagar 19.30-20.45

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Avslutande vila i gongarnas vibrationer.
Start 25 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga för inre lugn – torsdagar 19.00-20.30

Kursen hjälper dig att varva ner och släppa stressen i vardagen. Du får träna på att slappna av så att du kan finna ditt inre lugn och bli tillfreds med tillvaron. Yoga och mindfulness är våra verktyg.
Start 2 november. Läs mer »

Kundaliniyoga för alla som vill ta hand om sig – fredagar 9.00-10.30

Morgonyogan på fredagar ger dig som kan välja den här tiden på dagen en positiv upplevelse av att du satsar på dig själv och ditt välbefinnande! Superbra avslut på veckan och start på helgen!
Start 27 oktober. Läs mer » 

Mjuk kundaliniyoga för alla – fredagar 14.00-15.30

Detta är medicinsk yoga och mycket mer. Vi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Alla är välkomna. Ingen är för stel, för ung eller för gammal.
Start 27 oktober. Läs mer »

Kundaliniyoga för alla – lördagar 9.30-11.00

Alla som gillar yoga kan vara med, på kursen eller som drop-in när det passar! En av våra populäraste klasser. Centrets lärare turas om att leda dessa lektioner.
Start 28 oktober.
Läs mer »

Yogamerakortet – för dig som vill yoga mera!

Vill du yoga mer än en gång i veckan så lönar det sig absolut att köpa vårt säsongskort, Yogamerakortet! Vi har även Årskort.
Läs mer om och beställ våra förmånliga kort! »

SPECIALKURSER

Specialkurserna är slutna grupper med begränsat antal deltagare. Dessa grupper är inte öppna för drop-in. Årskort, Yogamerakort och drop-in-kort kan inte användas i dessa kurser.

Kundaliniyoga för kvinnor. Tema: Menstruation och PMS

En unik fördjupningskurs för kvinnor. Tema för denna kurs: Menstruation och PMS.
Från kundaliniyogans skattkammare tar vi fram:

• kunskaper och uråldriga visdom om kvinnans natur
• tekniker, kriyas och meditationer som är speciellt bra för kvinnor
• hälsosamma vanor och rutiner
• möjligheter att skapa mera självkärlek och självacceptans samt att leva i harmoni med sig själv
• … och mycket annat …
Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Kursstart: 16 oktober. 10 måndagar kl 17.45-19.45. Sluten grupp, ej drop-in.

Läs mer »

Familjeyoga

NYHET! Familjeyoga i kursform!

Premiär för familjeyogakurs i höst! Både stora och små har behov att både ha roligt och att landa och hitta lugnet – så varför inte göra det tillsammans?

På kursen varvar vi fantasifulla yogasagor och lekar med lugnare och mer meditativa andnings- och mindfulnessövningar. Genom att blanda lek och lugn balanserar vi känslor samtidigt som vi tränar kroppen och aktiverar våra olika sinnen. Här ges det tid att både ha roligt, busa och skratta och att landa för att komma ner i varv, hitta mental närvaro och in i kroppens lugn- och-ro-system. Efter varje kurstillfälle får ni med er ett kompendium med övningarna. Så ni får gemensamma upplevelser och verktyg som gör att ni kan fortsätta yoga hemma tillsammans.

Kursstart 21 oktober. Åtta lördagar kl 12.00-13.00. Uppehåll 4 november.
Lärare: Helene Jaktling, diplomerad barnyogaledare och mindfulnessinstruktör.
Läs mer »

Medveten graviditet – specialkurs Gravidyoga

Gravidyogan är speciellt utformad för att stödja din graviditet och förbereda dig inför förlossningen och mötet med ditt nyfödda barn. 
Kundaliniyoga för gravida stärker upp kroppen men är i lika hög grad en mental träning som kan ge dig en känsla av att klara allt och att göra det med glädje. Med ökad självkännedom och kroppskännedom blir du trygg i dig själv och dina nära relationer. Du får lära dig avslappning och andningstekniker som kan vara till stor hjälp under såväl graviditet och förlossning som i din vardag som mamma.
Kursstart 26 oktober.
Åtta torsdagar 17.00-18.30. Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Läs mer »

Mamma-bebis-yoga Mamma-bebisyoga på Göteborgs Kundaliniyogacenter

En kurs för mammor och bebisar från 0 - ca 1,5 år. Syskon till bebisen är välkomna.

Att vara nybliven mamma är en transformerande resa utan slut. I samma ögonblick som du blev varse att du bar och skulle få möjligheten att föda ett barn till världen började din förvandling.

Inom kundaliniyogan finns det mycket kunskaper om kvinnans natur och tekniker för hennes välmående och du kommer under kursen att få tillgång till enkla och effektiva verktyg som du kan använda varje dag. Regelbundet yogautövande kan hjälpa dig att bli mera stresstålig, kunna skapa och hålla inre balans oavsett vad som händer runt omkring och uppskatta livet som det är. Kursstart 31 oktober. Åtta tisdagar 10.30-12.00.
Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut. Läs mer »

RehabYoga

NY KURS! Kundaliniyoga vid depression

”Happiness is your birthright. Live it!”

 Yogi Bhajan, Yogamästaren som tog kundalinliyogan till väst i slutet av 60-talet 

Enligt det yogiska perspektivet har vi alla rätt att vara friska, lyckliga och må bra. Det betyder inte ett liv utan kriser. Livet handlar i stället om att utvecklas genom att kastas mellan polariteteter och lära genom det. Denna kurs vill vara ett stöd på vägen.

Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut. Sluten grupp, ej drop-in. Läs mer »

Kundaliniyoga vid migrän och huvudvärk 

Tillhör du den stora grupp människor som ibland eller ofta måste avstå från trevliga och viktiga saker på grund av migrän eller spänningshuvudvärk? Då är detta en kurs för dig! Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut. Sluten grupp, ej drop-in. Läs mer »

Kundaliniyoga vid stress och utbrändhet

Den här kursen är för dig som vet med dig att du behöver ta tag i din livssituation för att komma tillbaka till ditt vanliga friska, pigga, glada jag. Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Onsdagar 18.00-19.45. Kursen pågår,
Läs mer »

ANDRA YOGAAKTIVITETER

Gong

Gong Yoga Nidra för total avslappning – 29 september

Yoga Nidra är en underbar möjlighet att få djup avslappning och återhämtning fysiskt, känslomässigt och mentalt.

Du får uppleva flera dimensioner av total avslappning. Inga förkunskaper behövs för att delta. Avgift 250 kr. Alla är välkomna!
Tider: 29 september och 18 november kl 17.15-19.00.
Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Läs mer »

Familjeyoga

Familjeyoga 

I familjeyogan yogar barn och vuxna i alla åldrar tillsammans! Vi gör övningar för att mjuka upp oss, öva koncentration och andning, bli medvetna om vår kropp och hur den fungerar. Och för att ha kul tillsammans!

I yogan öppnas möjligheter för både barn och vuxna att hantera stress och hitta en inre lugn plats. Barn, mamma, pappa, morfar, farmor, syskon – alla är lika välkomna! Yogaövningarna är oftast i form av en saga eller berättelse och en del övningar kan göras i par eller om ni är en hel liten grupp. Familjeyoga är ett bra sätt att få gemensamma upplevelser, som sedan kan fortsätta hemma, inne och ute.
Lärare:
Helene Jaktling, diplomerad barnyogaledare.
Avgift Familjeyoga/tillfälle:
200 kronor för en vuxen och ett barn. Extra familjemedlem: 50 kr.

HÖSTENS TIDER 2017

Lördag 30 september kl 14-15.
Söndag 1 oktober kl 10-11.
Lördag 28 oktober kl 14-15.
Lördag 18 november kl 14-15.
Lördag 9 december kl 14-15.
Läs mer » 

Breathwalk

Breathwalk® i Slottsskogen 

Lär dig djupandas medan du promenerar i vackra Slottsskogen!

Breathwalk är en gående form av kundaliniyoga som erbjuder tekniker för att träna upp din andning, närvaro och koncentrationsförmåga.
Tid:
Söndag 8 oktober kl 13.00-14.30.
Avgift:
100 kronor, kontant på plats eller swish.
Lärare:
Elisabeth Magnusson, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och meditation och diplomerad instruktör i Breathwalk®.
Läs mer »

Utbilda dig till Breathwalkinstruktör 2018

Nu kan du utbilda dig till Breathwalkinstruktör i Göteborg! Camilla Lund Elander från Yoga Dimensions kommer till oss i juni och augusti nästa år. Läs mer »

Göteborgs Kundaliniyogacenter

Sång & Gong Mantrasångkväll – 6 oktober

Elisabeth och Layza bjuder in till ett härligt avslut på veckan och en skön start på helgen. Kom och sjung med oss! Vi väljer ut några av våra favoritmantran som vi gärna vill sjunga tillsammans med dig. Har du någon egen favorit så tipsa oss!

Detta är en kväll för hjärtat och vi inleder med ett hjärtöppnande yogapass och därefter sjunger vi tillsammans så många mantran som vi hinner och orkar under ca en timme. Kvällen avslutas med en härlig gongavslappning och den som vill är sedan välkommen att stanna kvar och fika med oss en stund. Det behövs ingen speciell sångröst för att delta. Mjuka kläder som du kan röra dig i och en vattenflaska är allt du behöver ha med dig. Yogamatta och filt finns framlagda till dig när du kommer. Meditationspall, meditationskudde, bolster och allt annat finns att använda efter behov.

Lärare: Elisabeth Magnusson & Layza Hällås Edanius
Tid:
Fredag 6 oktober kl 18.00-20.30.
Avgift: 350 kronor.
Läs mer »
 

Yinyoga Friday Flow – 20 oktober Yinyoga

Välkommen till ett skönt avslut på veckan och en mjukstart inför helgen. 

I ett lugnt och skönt tempo gör vi ett härligt flödande Yinyogapass. Yinyoga är långsamhetens yoga och de olika positionerna utförs i medveten närvaro i harmoni med ditt andetag. Denna yogaform mjukar upp stela muskler och lugnar det stressade sinnet.
Efter yogan har vi en längre vila där vi lyssnar till toner av skön musik och gongens vibrationer. Vi avslutar med en upplyftande mantrameditation – och sist lite snacks och yogite i köket!

Lärare: Layza Hällås Edanius, Kundaliniyogalärare och Yinyogalärare.
Tid:
Fredag 20 oktober 18.00-20.00.
Avgift: 250 kronor.
Läs mer »

Kundaliniyoga Rebirthing – 21 oktoberKundaliniyoga Rebirthing

Inom Kundaliniyoga finns det en del specifika kraftfulla yogapass som jobbar med hela vårt system, snabbt och effektivt.

Bland dessa finns Rebirthing kriyas som hjälper till att rensa det undermedvetna på djup nivå, att bearbeta olika rädslor och traumatiska erfarenheter. De ger oss även styrka till att ha uthållighet och ett positivt förhållningssätt till livet.

Tid: Lördag 21 oktober kl 17.00-19.00.
Lärare:
Natalia Eng,
internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Avgift:
250 kronor.

”Happiness is your birthright. Live it!”

Yogi Bhajan, yogamästare
Läs mer » 

 

VÅR YOGABUTIK

Givetvis vill vi erbjuda dig att köpa de sköna ullmattorna, meditationskuddarna, meditationspallarna, vårt kryddoftande te, musiken och böckerna som vi använder i undervisningen så att du enkelt kan fortsätta träna hemma. Vi säljer även mysiga ekologiska yogakläder, ljuvlig massageolja och fina affirmationskort för barn, unga och vuxna. 

Yogamatta i merinoull Yogamatta i merinoull

Vit som snö, ullig, varm, mjuk och gosig yogamatta av samma märke som vi använder på centret! Merinoull med halkskyddad undersida. En matta kostar 1100 kronor när du hämtar den på centret. Läs mer och beställ » Mattorna som vi använt på centret kan ibland köpas för 600-800 kronor vid säsongens slut. 

Yogamusik & Yogaböcker

I butiken finns även CD-skivor med yogamusik, yogaböcker, yogite med mera. Läs mer »

Presentkort

Köp ett presentkort för valfritt belopp. Vi skickar det i fint kuvert med valfri grattistext om du vill! Beställ »

Meditationspall Meditationspall i björkplywood

Köp vår fina lilla meditationspall i björkplywood, handgjord av vår egen snickare!

Pallen har lutning och lite gung för att kunna ställas in exakt efter eget behov, och gångjärn som gör att den kan fällas ihop och tas med överallt. Läs mer »

Vill du hyra vår lokal? Läs mer »

Har du en fråga? Här finns svaret »

Om du inte hittar svaret här på hemsidan, så Maila direkt »

Vill du ha regelbunden information och inbjudningar till kurser och event? Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev »

Vårt senaste Nyhetsbrev »

Gilla vår Facebooksida!

Bli medlem i vår facebookgrupp »


VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »