Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Göteborgs Kundaliniyogacenter 

KUNDALINIYOGA, MEDICINSK YOGA OCH YINYOGA

Vår yoga är inte träning i vanlig bemärkelse, det är inte svett och prestation. Det är något du gör för din hälsa, ditt välbefinnande och framför allt för din utveckling som människa. Du förfinar ditt medvetande och blir trygg och stark inuti dig själv.
Våra kurser för män och kvinnor, unga och gamla, stressade och utbrända, gravida, mammor och bebisar, barn och familjer vill ge alla i livets olika faser en möjlighet att ta vara på den inre kraften och glädjen.

"Happiness is your birthright – live it!" Yogi Bhajan

 

Hos oss får man börja redan i mammas mage och kan sedan fortsätta hela livet utan avbrott. Kurser, drop-in, specialklasser, workshops och utbildningar. Vi har yoga för alla åldrar! Kundaliniyoga, medicinsk yoga, yinyoga, gravidyoga, mamma-bebis-yoga, familjeyoga och privatlektioner.

Läs om alla kurserna som startar i januari 2018!  »
Se listan på alla kurserna och anmäl dig! » 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev »

PÅGÅENDE KURSER

Höstens kurser pågår fram till jul! Passa på att boka drop-in-lektioner när det passar dig!
SE VECKANS SCHEMA »
Priser & hur du bokar drop-in »

Längre ned på sidan kan du se workshops och andra aktiviteter som vi har förutom kurserna.

Köp Årskortet eller Yogamerakortet senast 15 december – få drop-inkort värt 600 kronor  

Ännu mer för pengarna från januari 2018!
Från januari 2018 kommer Yogamerakortet och Årskortet att gälla i samtliga ordinarie lektioner kundaliniyoga, medicinsk yoga och yinyoga under alla kursveckor, såväl kortkurser som ordinarie åttaveckorskurser. Köp ditt kort senast den 15 december och få ett drop-in-kort med tre tillfällen på köpet! Kortet kan börja användas direkt och delas av flera. Obegränsad giltighetstid. Kanske en julklapp till någon du gillar? OBS! Begränsat antal finnes så först till kvarn!
Läs mer om och beställ våra förmånliga kort! »

Göteborgs Kundaliniyogacenter
I januari startar vår kundaliniyogalärarutbildning

Vill du gå på djupet och både lära dig allt om kundaliniyoga och om dig själv så kom med på vår yogalärarutbildning 2018 med några av världens bästa lärare. Utbildning till medicinsk yogainstruktör ingår.
OBS! 1000 kr i rabatt vid betalning senast 15 december!

Se en film från när vår huvudlärare Guru Dharam var hos oss »

Läs om lärarutbildningen »

VÅREN 2018 - MER ÄN 30 KURSER ATT VÄLJA BLAND!

Här är specialkurserna som går under våren 2018:
Kundaliniyoga vid migrän och huvudvärk »
Kundaliniyoga vid stress och utbrändhet »
Gravidyogakurs Medveten graviditet »

Mamma-bebis-yoga »

Kundaliniyoga för kvinnor Sacred and Secret »

Läs om alla kurserna! »
Se listan på alla kurserna och anmäl dig! » 

Yinyoga och Kundaliniyoga – heldags workshop 27 januari

Yinyoga

Upplev Yinyoga och Kom igång med Kundalinyoga. Två introduktionsworkshops på samma dag. Välj den ena eller kom på båda och få rabatt på avgiften! 

Du kan vara nybörjare eller ha hållit på med yoga en tid. Du kanske håller på med någon annan yogaform och är nyfiken på att testa något nytt. Vi gör yogan i ett långsamt tempo med tydliga förklaringar. Du är välkommen att att ställa frågor när de dyker upp under dagen.

Yinyoga och Kundaliniyoga kompletterar varandra. De är sinsemellan väldigt olika, men båda är vänliga yogaformer där fokus ligger på medveten närvaro för att lära känna och påverka kropp och sinne. Yinyogan är passiv och stilla med fokus på att lösa upp inre spänningar i muskler och sinne medan Kundaliniyogan är fysiskt dynamisk och ger styrka, flexibilitet och energi!

PROGRAM LÖRDAG 27 JANUARI

10.30-12.30 Yinyoga
12.30-13.45 Tepaus. Chans att gå ut och äta lunch.
13.45-16.00 Kom igång med Kundaliniyoga.
Avgift: 300 kronor för halva dagen, 500 kr för hela dagen.

Läs mer och boka workshops »

Prova-på medicinsk yoga och kundaliniyoga 28 januari, yinyoga 24 mars

Ta chansen att prova på vår yoga! Söndagen innan vårens ordinarie kurser startar kan du testa medicinsk yoga och kundaliniyoga. Kom på ett pass eller båda. 150 kronor för ett, 200 kronor för båda.

Läs mer och boka Prova-på-pass »

VÅRENS KURSPROGRAM

Yinyoga

Tre kortkurser i januari inleder vårprogrammet. Dessa korta kurser är en bra introduktion till de ordinarie kurserna som startar direkt efter.

Om du är nybörjare eller bara längtar efter att få komma igång igen efter julledigheten så är du lika välkommen på årets tre första kurser. Avgift: 600 kronor per kurs. Yogamerakortet och Årskortet gäller.

Läs mer och boka: Medicinsk yoga 3 måndagar i januari »

Läs mer och boka: Yinyoga 3 tisdagar i januari »

Läs mer och boka: Kundaliniyoga 3 onsdagar i januari »

Medicinsk Yoga mot stress – måndagar 17.30-18.30

Vi mjukar upp kroppen och lär oss att använda andningen för att slappna av. Alla är välkomna. Ingen är för stel, för ung eller för gammal. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol. Du får gärna sitta på en stol eller en av våra upphöjda platser där du kan både sitta och ligga ner.
Kursstart 5 februari.
Läs mer »

Kundaliniyoga för nybörjare – måndagar 19.00-20.30

En kurs för dig som aldrig provat yoga förut. Eller som gått i en yogaform som du upplevt som svår och kravfylld. Kursen passar alla som vill mjuka upp kroppen i sin egen takt och ha det mysigt på mattan. Kursstart 5 februari. Läs mer »

Yinyoga med gongvila – tisdagar 15.30-16.45

Yinyoga är en yogaform där stillhet och minsta möjliga ansträngning råder. Du stannar i varje ställning under några minuter och praktiserar samtidigt mindfulness, dvs fullt medveten uppmärksam närvaro i din kropp och ditt sinne. Passar alla. Inga förkunskaper behövs. Kursstart 30 januari. Läs mer »

Yinyoga med Layza – tisdagar 17.30-18.45

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Passar alla. Inga förkunskaper behövs.
Kursstart 30 januari.
Läs mer »

Kundaliniyoga fördjupning – tisdagar 19.15-20.45

Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyogans tekniker och vokabulär.
Kursstart 6 februari.
Läs mer »

Kundaliniyoga med gongavslappning – onsdagar 17.30-19.00

Att göra yoga är att ge sig själv tid att jobba både med kroppen och sinnet. Vi strävar efter balans och harmoni. Den långa vilans gongspel skapar ett meditativt tillstånd och ger djup avslappning.
Kursstart 31 januari.
Läs mer »

Yinyoga med gongvila – onsdagar 19.30-20.45

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Avslutande vila i gongarnas vibrationer.
Kursstart 31 januari.
Läs mer »

Kundaliniyoga för inre lugn – torsdagar 19.00-20.30

Kursen hjälper dig att varva ner och släppa stressen i vardagen. Du får träna på att slappna av så att du kan finna ditt inre lugn och bli tillfreds med tillvaron. Yoga och mindfulness är våra verktyg.
Kursstart 1 februari.
Läs mer »

Kundaliniyoga för alla som vill ta hand om sig – fredagar 9.00-10.30

Morgonyogan på fredagar ger dig som kan välja den här tiden på dagen en positiv upplevelse av att du satsar på dig själv och ditt välbefinnande! Superbra avslut på veckan och start på helgen!
Kursstart 2 februari.
Läs mer » 

Mjuk kundaliniyoga för alla – fredagar 14.00-15.30

Detta är medicinsk yoga och mycket mer. Vi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Alla är välkomna. Ingen är för stel, för ung eller gammal.
Kursstart 2 februari.
Läs mer »

Kundaliniyoga för alla – lördagar 9.30-11.00

Alla som gillar yoga kan vara med, på kursen eller som drop-in när det passar! En av våra populäraste klasser. Centrets lärare turas om att leda dessa lektioner.
Kursstart 17 februari. Läs mer »

Årskort och säsongskort

Vill du yoga mer än en gång i veckan så lönar det sig absolut att köpa vårt säsongskort, Yogamerakortet! Vi har även Årskort. Från 2018 kommer båda korten att gälla i samtliga ordinarie lektioner kundaliniyoga, medicinsk yoga och yinyoga.
Läs mer om och beställ våra förmånliga kort! »

ANDRA YOGAAKTIVITETER I DECEMBER

Familjeyoga

Familjeyoga Jullovsspecial

Välkomna till ett gnistrande vinteräventyr där vi i yogasagan besöker självaste tomteland och träffar alla nissarna i julverkstaden! Ta med hela familjen och kom!

Annandag jul 26 december kl 10.30-12.00. Läs mer och boka! » 
Jullovstorsdag 28 december kl 10.30-12.00. Läs mer och boka! » 
Jullovstorsdag 28 december kl 13.00-14.30. Läs mer och boka! » 

Lärare: Helene Jaktling, diplomerad barnyogaledare.
Avgift Familjeyoga/tillfälle:
200 kronor för en vuxen och ett barn. Extra familjemedlem: 50 kr.

Aquarian Sadhana – söndag 17 december 06.00

Aquarian Sadhana består av ett yogapass som följs av en timmes mantrameditationer. Det är något alldeles speciellt att arbeta med sig själv på det här viset i en grupp tidigt på morgonen.
Tid: Söndag 17 december kl 06.00-ca 08.45. Jenny Åhman leder. Läs mer »

Kundaliniyogaklass

Yogamästaren Yogi Bhajan förklarar vad Sadhana i grupp är:

"All for One, and One for All

Your body is the temple of God, and your soul is the Divine Guru within. So, you get up in the morning, meditate, chant the mantras, do the exercises, call on your spirit, regulate the breath, and you get together in group consciousness. In that way you help each other. Group consciousness in morning sadhana is to help each other. If I am trying to sleep, another is not sleeping. If, in this whole group, one person opens up to God just once, we will all be blessed in his openness. That is what matters. If one has walked into sadhana with heart and soul in a prayerful mind, we will all benefit. That is the power of the group sadhana".

Winter Solstice Celebration – torsdag 21 december

Göteborgs Kundaliniyogacenter

Var med och välkomna solens återkomst med hjälp av månens energi!
Vintersolståndet är en av de mest kraftfulla tidpunkterna för att meditera och bästa tiden på året för att släppa det gamla och sätta nya individuella intentioner för det nya året.
   

Tillsammans gör vi en längre kraftfull mantrameditation och avslutar med en förtrollande spännande resa med hjälp av gong och andra sakrala ljud. Du har möjlighet att gå djupt i ditt undermedvetna, bearbeta det som kan behöva bearbetas och skapa utrymme för och välkomna nya möjligheter i ditt liv.

Gong

Evenemangets krydda är att en professionell musiker, Jonas Liljeström, kommer att med passion och djupt från hjärtat spela violin till mantras heliga ljud och gongens magiska vibrationer. Detta kommer att hjälpa dig att vara närvarande samt att ha kontakt med och uppleva din inre kärna på djupet och till fullo. Inga förkunskaper behövs. Alla intresserade är välkomna! 

Tid: torsdag 21 december 16.00-19.00.
Sista anmälningsdag: 18 december.
Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Avgift: 350 kronor, fika med yogite och ekologisk frukt ingår.
Betalning: till vårt pg 74 35 83-2 eller med swish, till nr 123 033 96 71, i god tid i förväg för att undvika köbildning i entrén när alla ska betala eller visa att de betalat. OBS! Ange ditt namn plus kursnr. Läs mer och anmäl dig här » 

Mellandagsyoga med Mindfulness 26 december

mellandagsyoga

Detoxyoga och mindfulness - för lugn och medveten närvaro 

På Annandagen, när julruschen lagt sig, möts vi för att återhämta våra krafter och komma i balans till kropp och själ. Pusta ut, andas ut, rensa ut. Varva ner och vila i stillhet en stund. Stanna upp och reflektera. Fokusera på det nu som är och ta vara på det positiva och goda.  

Vi börjar med yogapasset Kundalini Yoga Detoxification. Sedan vilar vi i en upplyftande guidad meditation, fylld av kärlek och tillit.  Därefter gör vi mindfulnessmeditationer, där vi använder flera av våra sinnen som redskap. Vi avslutar med att njuta kryddig värmande dryck, rawfood delights och andra smarriga nyttigheter i vårt mysiga kök. Du behöver inga förkunskaper om yoga och midfulness för att delta.
Lärare:
Elisabeth Magnusson, internationellt diplomerad lärare i Kundaliniyoga och meditation och Helene Jaktling, diplomerad mindfulnessinstruktör.
Tid:
Tisdagen den 26 december kl 14.00-16.30.
Läs mer och anmäl dig » 

UTBILDNINGAR

Kundaliniyoga LevelOne

Utbilda dig till kundaliniyogalärare hos oss!

Vill du lära dig allt om kundaliniyoga och djupdyka i dig själv? Bästa sättet är att bli lärare! I januari 2018 startar en unik yogalärarutbildning hos oss med några av de bästa lärarna.

Den kan komma att betyda mycket för din egen utveckling samtidigt som den ger dig möjlighet att undervisa var som helst i världen. Kundaliniyoga är en världsomspännande yogaform som utövas på samma sätt överallt. Filosofin och verktygen har varit desamma i tusentals år och deras betydelse är nu större än någonsin. Behoven av det som kundalinyoga ger ökar i hela västvärlden.

Läs om utbildningen och ansök »

 

Medicinsk Yoga

Diplomerad instruktör i Medicinsk Yoga – ingår i utbildningen

Denna kurs ges av Ulrika Berglind och legitimerade läkaren Ina Anveden Berglind. Kursen krävs inte för att bli certifierad av KRI men du har stor nytta av dessa specialkunskaper i rollen som yogalärare.
I mån av plats kommer denna kurs att erbjudas även andra kundaliniyogalärare, då för 7500 kr inkl moms.

Läs om utbildningen och ansök »

Utbilda dig till Breathwalkinstruktör 2018

Nu kan du utbilda dig till Breathwalkinstruktör i Göteborg! Camilla Lund Elander från Yoga Dimensions kommer till oss i juni och augusti nästa år. Läs mer »

SPECIALKURSER  MED START VÅREN 2018

Specialkurserna är slutna grupper med begränsat antal deltagare. Dessa grupper är inte öppna för drop-in. Årskort, Yogamerakort och drop-in-kort kan inte användas i dessa kurser.

Kundaliniyoga vid migrän och huvudvärk 

Tillhör du den stora grupp människor som ibland eller ofta måste avstå från trevliga och viktiga saker på grund av migrän eller spänningshuvudvärk? Då är detta en kurs för dig! Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Ny kurs startar 29 januari. 
Läs mer »

Mamma-bebis-yoga Mamma-bebisyoga på Göteborgs Kundaliniyogacenter

En kurs för mammor och bebisar från 0 - ca 1,5 år. Syskon till bebisen är välkomna.

Att vara nybliven mamma är en transformerande resa utan slut. I samma ögonblick som du blev varse att du bar och skulle få möjligheten att föda ett barn till världen började din förvandling.

Inom kundaliniyogan finns det mycket kunskaper om kvinnans natur och tekniker för hennes välmående och du kommer under kursen att få tillgång till enkla och effektiva verktyg som du kan använda varje dag. Regelbundet yogautövande kan hjälpa dig att bli mera stresstålig, kunna skapa och hålla inre balans oavsett vad som händer runt omkring och uppskatta livet som det är. Ny kurs startar 1 februari.

Läs mer »

Medveten graviditet – specialkurs Gravidyoga

Gravidyogan är speciellt utformad för att stödja din graviditet och förbereda dig inför förlossningen och mötet med ditt nyfödda barn. 
Kundaliniyoga för gravida stärker upp kroppen men är i lika hög grad en mental träning som kan ge dig en känsla av att klara allt och att göra det med glädje. Med ökad självkännedom och kroppskännedom blir du trygg i dig själv och dina nära relationer. Du får lära dig avslappning och andningstekniker som kan vara till stor hjälp under såväl graviditet och förlossning som i din vardag som mamma.
Ny kurs startar 1 februari.

Läs mer »

Kundaliniyoga vid stress och utbrändhet

Den här kursen är för dig som vet med dig att du behöver ta tag i din livssituation för att komma tillbaka till ditt vanliga friska, pigga, glada jag. Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Ny kurs startar 7 februari.
Läs mer »

Kundaliniyoga för kvinnor – Sacred and Secret

Fördjupningskurs exklusivt för kvinnor. Från kundaliniyogans skattkammare tar vi fram:

• kunskaper och uråldriga visdom om kvinnans natur
• tekniker, kriyas och meditationer som är speciellt bra för kvinnor
• hälsosamma vanor och rutiner
• möjligheter att skapa mera självkärlek och självacceptans samt att leva i harmoni med sig själv
• … och mycket annat …
Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut.
Ny kurs startar 9 april. Sluten grupp, ej drop-in.
Läs mer »

NY KURS! Kundaliniyoga vid depression

”Happiness is your birthright. Live it!”

 Yogi Bhajan, Yogamästaren som tog kundalinliyogan till väst i slutet av 60-talet 

Enligt det yogiska perspektivet har vi alla rätt att vara friska, lyckliga och må bra. Det betyder inte ett liv utan kriser. Livet handlar i stället om att utvecklas genom att kastas mellan polariteteter och lära genom det. Denna kurs vill vara ett stöd på vägen. Lärare: Natalia Eng, internationellt diplomerad lärare i kundaliniyoga och yogaterapeut. Sluten grupp, ej drop-in. Läs mer »

 

VÅR YOGABUTIK

Givetvis vill vi erbjuda dig att köpa de sköna ullmattorna, meditationskuddarna, meditationspallarna, vårt kryddoftande te, musiken och böckerna som vi använder i undervisningen så att du enkelt kan fortsätta träna hemma. Vi säljer även mysiga ekologiska yogakläder, ljuvlig massageolja och fina affirmationskort för barn, unga och vuxna. 

Yogamatta i merinoull Yogamatta i merinoull

Vit som snö, ullig, varm, mjuk och gosig yogamatta av samma märke som vi använder på centret! Merinoull med halkskyddad undersida. En matta kostar 1100 kronor när du hämtar den på centret. Läs mer och beställ » Mattorna som vi använt på centret kan ibland köpas för 600-800 kronor vid säsongens slut. 

Yogamusik & Yogaböcker

I butiken finns även CD-skivor med yogamusik, yogaböcker, yogite med mera. Läs mer »

Presentkort

Köp ett presentkort för valfritt belopp. Vi skickar det i fint kuvert med valfri grattistext om du vill! Beställ »

Meditationspall Meditationspall i björkplywood

Köp vår fina lilla meditationspall i björkplywood, handgjord av vår egen snickare!

Pallen har lutning och lite gung för att kunna ställas in exakt efter eget behov, och gångjärn som gör att den kan fällas ihop och tas med överallt. Läs mer »

Vill du hyra vår lokal? Läs mer »

Har du en fråga? Här finns svaret »

Om du inte hittar svaret här på hemsidan, så Maila direkt »

Nyhetsbrev med senaste nytt:  Läs vårt senaste nyhetsbrev »

Vill du ha regelbunden information och inbjudningar till kurser och event? Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev »

Gilla vår Facebooksida!

Bli medlem i vår facebookgrupp »


VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »