Göteborgs Kundaliniyogacenter Navigeringsmeny »
 

Göteborgs Kunaliniyogacenter

YOGA FÖR DIN HÄLSA OCH DITT VÄLBEFINNANDE

Vår yoga passar de flesta i alla åldrar! Hos oss finns ung och gammal, vig och stel, sida vid sida i samma sal. Alla tränar efter sina förutsättningar och utvecklas i sin egen takt.
Vårens kursprogram finner du längre ned på denna sida.

Vi erbjuder kundaliniyoga, medicinsk yoga, yinyoga, barnyoga, familjeyoga, gravidyoga, mamma-bebis-yoga, specialkurser mot stress och utbrändhet, sömnproblem och migrän samt workshops och aktiviteter såsom Yoga Nidra, Gongbad, Breathwalk® och mycket annat för din hälsa, ditt välbefinnande och din personliga utveckling. 

Se alla våra Julklappserbjudanden » 

 

KOMMANDE HELG

Yinyoga – fredagsafterwork med Layza

Yinyoga

Ett skönt avslut på veckan!
Layza leder dig genom ett flödande och avslappnande yinyogapass med fokus på att mjuka upp höfter, rygg och lår. Du får lära dig den till nyligen hemliga andningsmetoden Arohan Awarohan, en teknik som hjälper dig släppa tankar och finna närvaro i nuet. Vi avslutar med en skön meditation. 

Lärare: Layza Hällås Edanius, Kundaliniyogalärare och Yinyogalärare.
Tid:
Fredag 2 december 17.00-19.00. Avgift: 250 kronor.
Fåtal platser kvar!
Läs mer »

AQUARIAN SADHANA – lördag 3 december 06.00

Kom och upplev Sadhana! Yogi Bhajan förklarade: "If one has walked into sadhana with heart and soul in a prayerful mind, we will all benefit. That is the power of the group sadhana".
Läs mer »

Kundaliniyoga för alla – lördag 9.30

Alla som gillar yoga kan vara med! En av våra populäraste klasser. Centrets lärare turas om att leda dessa lektioner. Denna lördag: Layza. Lördagens yogapass blir en kriya för det elektromagnetiska fältet och hjärtchakrat, ett riktigt spännande pass. Välkommen! Drop-in 200 kr. Läs mer » 

Barnyoga och Familjeyoga – lördag fr kl 12.00Yinyoga

Kom och var med på vår barnyoga eller familjeyoga! Yoga har inga åldersgränser. 

I vår yogasal duger alla precis som de är. Det spelar ingen roll om man är stor eller liten, vig eller stel i kroppen. Man yogar efter sina egna förutsättningar och för att ha kul!
Lärare: Helene Jaktling
, diplomerad barnyogaledare.
• Lördag 3 december

12.00-13.00 Barnyoga fr 7 år
14.00-15.00 Familjeyoga för alla åldrar.
Läs mer »

Vad händer mer denna vecka? Läs VECKANS SCHEMA »

 

MER I DECEMBER

Meditation med Gong och Trumma – lördag 10 december

Meditation, Drum & Gong Journey. En kväll då du får uppleva meditationens kraft, förstärkt med Gong och shamansk trumma. Inga förkunskaper behövs för att delta. Lärare: Natalia Eng.
Tid:
Lördag 10 december kl 18.00-19.45. Avgift: 250 kronor.  Läs mer »

Yoga bort julstressen!Kundaliniyoga i snön

Skapa värme och ljus inifrån att lysa upp i vintermörkret! Befria sinnet från stress, fyll på energidepåerna och få djup avslappning. Kom på en intensiv specialklass som ger förändring på djupet. Lärare: Natalia Eng.
Tider:
Lördag 17 december 15.00-17.00.
Fredag 30 december 17.00-19.00.
Avgift: 250 kronor.
Läs mer »

Gongbad med Kerstin Harringer

I tusentals år och i många civilisationer och andliga traditioner har gongar använts i olika ceremonier och ritualer. Upplevelsen av gongens ljud och vibrationer går på djupet.

Tid: Söndag 18 december kl 14.00-17.00. Fulltecknat! Ställ dig på reservlistan!
Läs mer »

Familjeyoga JULLOVSSPECIAL – med besök i Tomteland!

Kom med på ett besök i sagans Tomteland! Vi åker släde genom ett vinterlandskap med snötyngda granar och sjöar täckta med blänkande genomskinlig is. Renarna drar oss ända fram till tomtens verkstad. Gissa vilka vi får träffa där... Lärare: Helene Jaktling.
Jullovsspecial 26 och 28 december
Tid: 10.30-12.00. En och en halv timme med skoj och mys för alla åldrar! 
Läs mer »

Kundaliniyoga Rebirthing

Shaktidans – nytt på centret!

Släpp loss och få kontakt med din rytm och flödande energi!
Shaktidans är en glädjefylld, graciös yogaform som kombinerar dansens intuitiva flöde med kundaliniyogans visdom och principer.

Genom att transformera dans till ett yogautövande har en ny, mycket speciell och kreativ yogaform skapats av dansaren och yogaläraren Sara Avtar Olivier. Hon säger: “Shakti Dance tar dig ut ur ditt huvud och in i din kropp. Genom att försiktigt öppna pranaflödet (livskraften) kan kroppen och sinnet hänge sig och smälta samman med ett djupt källsprång av kreativitet och ge det ett fysiskt uttryck och därmed förstärka själsnärvaron.” Lärare: Natalia Eng.
Tid:
Annandag jul, måndag 26 december 16.00-ca17.45. Avgift: 250 kronor.
Läs mer »

Gong Yoga Nidra – lördag 7 januari 

Yoga Nidra betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. Under Yoga Nidra får du uppleva flera dimensioner av total avslappning. Inga förkunskaper behövs för att delta. Lärare: Natalia Eng.
Tid:
Lördag 7 januari 15.00-16.45. Avgift: 250 kronor.
Läs mer »

 

KORTKURSER, INTRODUKTIONER OCH PROVA-PÅ I JANUARI

Innan vårens ordinarie kurser startar har vi flera erbjudanden både för dig som är nybörjare och för dig som vill lära dig mer, repetera eller bara inte vänta på att ordinarie kurser börjar!

Yinyoga & kundaliniyoga heldag 8 januari. Läs mer »

Yinyoga med Layza – introduktion och inspiration tre timmar 8 januari. Läs mer » 

Kundaliniyoga med Titti – introduktion och inspiration tre timmar 8 januari. Läs mer »

 

Kortkurser hela januari:

• Medicinsk yoga med Natalia tre måndagar i januari » 

• Yinyoga med Layza tre tisdagar i januari »

• Kundaliniyoga med olika lärare tre onsdagar i januari »

 

Prova-på yinyoga med Åsa Nyvall 20 januari. Läs mer »

Prova-på-lektioner i Kundaliniyoga och Medicinsk Yoga 21 januari. Läs mer » 

Se hela listan med vårens alla kurser och aktiviteter: Kurslista »

 

KURSER I KUNDALINIYOGA, MEDICINSK YOGA OCH YINYOGA

Kundaliniyoga för nybörjare – måndagar 17.30

En kurs för dig som aldrig provat yoga förut. Eller som gått i en yogaform som du upplevt som svår och kravfylld. Kursen passar alla som vill mjuka upp kroppen i sin egen takt och ha det  mysigt på mattan.Alla åldrar. Det går precis lika bra att sitta på en stol. Lärare: Titti Paulser Reenstierna. Kursstart 30 januari. Läs mer »

Medicinsk Yoga för alla – måndagar 19.30

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga för alla som vill förbättra sin hälsa. Vi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Lärare:Natalia Eng. Kursstart 30 januari. Läs mer »

Yinyoga med Layza – tisdagar 17.30

Yinyoga är en yogaform där minsta möjliga ansträngning råder. I stillhet mjukar vi upp vår kropp och stannar en längre stund i positionerna. Det är en härlig känsla när kroppen efter en stund ger efter! Vi andas in i det vi förnimmer och hela yogapasset är meditativt och flödande. Lärare: Layza Hällås Edanius. Kursstart 31 januari. Läs mer »
Yinyoga-afterwork med Layza – fredag 4 november och 2 december.
Läs mer och anmäl dig »

Kundaliniyoga fördjupningskurs – tisdagar 19.30

Tema för kursen är relationer, till dig själv och andra, med utgångspunkt i chakrasystemet. Vi arbetar med kriyas som är något mer utmanande än i grundkurserna. Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyoga och meditation. Lärare: Elisabeth Magnusson. Kursstart 31 januari.
Läs mer »

Morgonyoga med gongavslappning – onsdagar 7.15-8.30

Kundaliniyoga på morgonen är en särskild upplevelse, som ger ett lugn och fokus som du kan bära med dig hela dagen. Övningarna anpassas till vars och ens nivå. Lärare: Kerstin Harringer. Kursstart 1 februari. Läs mer »

Kundaliniyoga med gongavslappning – onsdagar 17.30

Att göra yoga är att ge sig själv tid att jobba både med kroppen och sinnet. Vi strävar efter balans och harmoni. Lärare: Kerstin Harringer. Kursstart 1 februari. Läs mer »

Kundaliniyoga och lite yinyoga – onsdagar 19.30

Vi mjukar upp med yinyoga och fortsätter med ett stärkande kundaliniyogapass. Denna kombination av två olika yogaformer är mycket uppskattad. Kom som du är och låt din kropp leka och läka! Kursstart 1 februari. Läs mer»

Kundaliniyoga fördjupningskurs – torsdagar 17.00

Tema för kursen är relationer, till dig själv och andra, med utgångspunkt i chakrasystemet. Vi arbetar med kriyas som är något mer utmanande än i grundkurserna. Denna kurs förutsätter att du har grundkunskaper i kundaliniyoga och meditation. Lärare: Elisabeth Magnusson. Kursstart 2 februari. Läs mer »

Kundaliniyoga för alla – torsdagar 19.00

Kundaliniyoga är för alla och denna kurs passar absolut alla – dig som aldrig har gjort yoga förut eller redan har erfarenhet av yoga, t ex om du gått i Medicinsk yoga och vill gå vidare, lära dig nya yogapass och meditationer, få djupare upplevelser av yoga och utveckla ditt medvetande. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 2 februari. Läs mer »

Kundaliniyoga för alla – fredagar 9.00

Morgonyogan på fredagar ger dig som kan välja den här tiden på dagen en positiv upplevelse av att du satsar på dig själv och ditt välbefinnande! Lärare: Camilla Lindberg. Kursstart 3 februari. Läs mer » 

Yinyoga med Åsa Nyvall – fredagar 11.30-12.45

Yinyoga passar alla. Du utgår från dig själv och var du befinner dig just för dagen. Känner du dig trött, stressad, bär på många tankar som snurrar, har smärtproblematik eller känner dig stel kan yinyogan hjälpa dig på många plan. Lärare: Åsa Nyvall. Kursstart 3 februari. Läs mer »

Medicinsk Yoga för alla – fredagar 14.00

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga för alla som vill förbättra sin hälsa. Vi arbetar med kroppen och andningen och lär oss att slappna av och att vara lite snällare mot oss själva. Du kan komma på kryckor, med rullator eller i rullstol och får gärna sitta på en stol om det passar dig bäst. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 3 februari. Läs mer »

Kundaliniyoga för alla – lördagar 9.30

Alla som gillar yoga kan vara med, på kursen eller som drop-in när det passar! En av våra populäraste klasser. Centrets lärare turas om att leda dessa lektioner. Kursstart 11 februari. Läs mer » 

Prova på genom att delta som drop-in!

Du är välkommen att boka enstaka lektioner i vår drop-in-kalender. En lektion kostar 200 kronor. Med ett drop-in-kort blir priset lägre. Läs om och boka Drop-in »

Yogamerakortet – för dig som vill yoga mera!

Vill du yoga mer än en gång i veckan så lönar det sig absolut att köpa vårt säsongskort, Yogamerakortet! Vi har även Årskort. Läs mer om och beställ våra förmånliga kort! »

 

SPECIALKURSER

Specialkurserna är slutna grupper med begränsat antal deltagare. Dessa grupper är inte öppna för drop-in. Årskort, Yogamerakort och drop-in-kort kan inte användas i dessa kurser.

Mamma-bebis-yoga – måndagar 10.30Gongbad

En kurs för dig som vill komma tillbaka i fysisk form efter graviditet och förlossning, men kanske allra mest för dig som känner att du håller på att tappa bort dig själv.

Vill du komma men har en bebis som gråter mycket, ammar mycket, kräker mycket eller ständigt behöver din fulla uppmärksamhet? Då är du speciellt välkommen! På ett kundaliniyogapass är allt som händer runt om (t.ex. blöjbyten, ledsna bebisar och nervösa mamma-sammanbrott) en del av yogapasset. Det är när något utmanar oss, tar oss bort från vår komfortzon som vi har den största möjligheten att utvecklas och växa. Våra barn är därför våra främsta yogamästare. Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Titti Pauler Reenstierna.
Nästa kurs startar
23 januari.
Läs mer och anmäl dig! »

Kundaliniyoga vid stress och utbrändhet – onsdagar 17.45

Den här kursen är för dig som vet med dig att du behöver ta tag i din livssituation för att komma tillbaka till ditt vanliga friska, pigga, glada jag. Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 18 januari. Läs mer »

Gravidyoga – tisdagar 17.15 Gravidyoga

Gravidyogan är speciellt utformad för att stödja din graviditet och förbereda dig inför förlossningen och mötet med ditt nyfödda barn. 
Kundaliniyoga för gravida stärker upp kroppen men är i lika hög grad en mental träning som kan ge dig en känsla av att klara allt och att göra det med glädje. Med ökad självkännedom och kroppskännedom blir du trygg i dig själv och dina nära relationer. Du får lära dig avslappning och andningstekniker som kan vara till stor hjälp under såväl graviditet och förlossning som i din vardag som mamma. Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Titti Pauler Reenstierna.
Kursstart 2 februari.
Läs mer  »

Kundaliniyoga för kvinnor: sacred and secret – tisdagar 17.45

Inom kundaliniyogan finns det mycket vishet och kunskap om hur vi som kvinnor fungerar och vad vi behöver för att vara lyckliga och må bra. Under denna kurs kommer vi att göra yogaövningar, kriyas och meditationer som är speciellt bra för kvinnor. Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 21 februari. Läs mer »

Kundaliniyoga vid migrän och huvudvärk – onsdagar 17.45

Tillhör du den stora grupp människor som ibland eller ofta måste avstå från trevliga och viktiga saker på grund av migrän eller spänningshuvudvärk? Då är detta en kurs för dig! Sluten grupp, ej drop-in. Lärare: Natalia Eng. Kursstart 19 april. Läs mer »

 

Barnyogautbildning 13-15 januari 2017Barnyogautbildning

Vill du kunna lära ut kundaliniyoga till barn? Kom med på utbildningen den 13-15 januar! Kanske jobbar du på skola eller förskola eller har egna barn eller barnbarn. Kanske är du yogalärare eller vill lära dig mer om hur man kan introducera barn till yogans magiska värld på ett roligt och lustfyllt sätt. Då är den här utbildningen något för dig. Detta är en inspirerande och praktiskt inriktad utbildning med mycket lek, sång, rörelse och skapande. Efter denna helg kommer du att ha tillräckligt med kunskaper för att kunna bygga upp en barnyogaverksamhet på skola och förskola, hemma eller i öppna klasser. Läs mer »  

 

Yogabutiken hos Göteborgs Kundaliniyogacenter

Givetvis vill vi erbjuda dig att köpa de sköna ullmattorna, meditationskuddarna, meditationspallarna, vårt kryddoftande te, musiken och böckerna som vi använder i undervisningen så att du enkelt kan fortsätta träna hemma. Vi säljer även mysiga ekologiska yogakläder, ljuvlig massageolja och fina affirmationskort för barn, unga och vuxna. 

Yogamatta i merinoull Yogamatta i merinoull

Vit som snö, ullig, varm, mjuk och gosig yogamatta av samma märke som vi använder på centret! Merinoull med halkskyddad undersida. En matta kostar 1100 kronor när du hämtar den på centret. Läs mer och beställ » Mattorna som vi använt på centret kan ibland köpas för 600-800 kronor vid säsongens slut. 

Yogamusik & Yogaböcker

I butiken finns även CD-skivor med yogamusik, yogaböcker, yogite med mera. Läs mer »

Presentkort

Köp ett presentkort för valfritt belopp. Vi skickar det i fint kuvert med valfri grattistext om du vill! Beställ »

Meditationspall Meditationspall i björkplywood

Köp vår fina lilla meditationspall i björkplywood, handgjord av vår egen snickare!

Pallen har lutning och lite gung för att kunna ställas in exakt efter eget behov, och gångjärn som gör att den kan fällas ihop och tas med överallt. Läs mer »

Vill du hyra vår lokal? Läs mer »

Har du en fråga? Här finns svaret »

Om du inte hittar svaret här på hemsidan, så Maila direkt »

Vill du ha regelbunden information och inbjudningar till kurser och event? Anmäl dig till vårt Nyhetsbrev »

Vårt senaste Nyhetsbrev »

Gilla vår Facebooksida!

Bli medlem i vår facebookgrupp »


VÅRA UTBILDNINGAR HOS KURSER.SE

logo
searchVisa alla kurser
reviewSkriv en recension

Vi finns i Linnéstaden mitt i Göteborg!

Göteborgs Kundaliniyogacenter
Nordostpassagen 19
413 11 Göteborg
Hitta hit »

info@kundaliniyoga.se
Anmälningsformulär »
Kontaktformulär »
Facebook »